Blinken: Odgovor SAD na ubistva u Jordanu će biti na više nivoa, u fazama

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Blinken: Odgovor SAD na ubistva u Jordanu će biti na više nivoa, u fazama

Državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao je da će odgovor SAD na ubistva i ranjavanja američkih vojnika u bazi u Jordanu biti "na više nivoa, u fazama i potrajaće neko vreme".

"Želimo da sprečimo da se ovaj konflikt proširi, tako da nameravamo da uradimo dve stvari - da se zauzmemo za naše ljude kada su napadnuti, ali u isto vreme i da sprečimo da se konflikt proširi", poručio je Blinken, preneo je CNN.

Blinken je odgovarao na pitanje o napadu dronom na američku bazu od subote uveče, kada su ubijena tri američka vojnika, a ranjeno više od 40.

"Situacija na Bliskom istoku je opasna kao što je bila opasna u tom regionu, najmanje od 1973. godine, a možda i pre toga", istakao je Blinken i naglasio da je Amerika ulaže sve napore da spreči eksalaciju.

Islamski otpor u Iraku, "krovna" grupa nekoliko naoružanih militantnih iračkih frakcija koje podržava Iran, preuzela je odgovornost za napade na američku bazu na granici Jordana i Sirije.

(Kraj) pv/gri

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA