Bogati naslednik optužen za stotine silovanja žena i muškaraca: "Nikada nije bilo toliko optužbi"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Svedočenja žena i muškaraca se množe protiv biznismena Ervea Bopde, ličnosti iz kamerunskog džet seta, osumnjičenog za silovanje i uznemiravanje. On, pak, osporava optužbe.

Poznata ličnost u džet-setu Duale, ekonomske prestonice Kameruna, Erve Bopda, naslednik bogatog industrijalca Emanuela Bopde, koji je preminuo 2020. godine, u centru je optužbi za silovanje žena i muškaraca, i to uz pretnju pištoljem, javlja Le Monde.

Svedočanstava, koja se svakodnevno pojavljuju na Fejsbuku i platformi X (Tviter), oslikava portret seksualnog predatora velikih razmera, koji ima koristi od zaštite koju mu daje bogatstvo i rođenje.

Na početku ovih otkrića, N'zui Manto, uzbunjivač koji živi u inostranstvu, od 19. januara objavljuje priče o navodnim žrtvama. Aktivista tvrdi da je dobio stotine svedočanstava. Neka od njih osuđuju ogromnu mrežu svodnika koja uključuje biznismene, uticajne ličnosti i pripadnike policije i vojske.

Kamerun je u šoku, navodi Le Monde.

Prema svedočenjima koje je prikupio N'zui Manto, silovanja su se dešavala najmanje dvadeset godina u nekoliko gradova u zemlji: najveći grad Duala, gde je Erve Bopda posebno napadao žene nasred ulice i u popularnim restoranima u gradu, sve uz saučesništvo menadžera i njegovih telohranitelja, prestonica Jaunde, Limbe i Bia u regionu engleskog govornog područja na jugozapadu, pa čak i primorski grad Kribi.

"Imao sam 17 godina u to vreme. Kidnapovao je mene i moju devojku... Terao nas je da spavamo sa njim...", rekla je navodna žrtva.

Druga, koja se predstavlja pod imenom Stefani, tvrdi da je 2020. godine Erve Bopda pokušao da je sodomizira u njenoj kući, pre nego što ju je primorao na oralni seks i zapretio joj oružjem da će je "dati psima" ako progovori.

U Duali, Universal Laviers and Human Rights Defense, kolektiv advokata koji od 2016. na dobrovoljnoj bazi brani maloletne i ugrožene osobe, tvrdi da je podneo žalbu vladinom komesaru.

Prema rečima Gaja Olivijea Motenga, jednog od članova tog udruženja, najmanje četiri žrtve su već kontaktirale kolektiv.

"Ovaj slučaj je poseban, pre svega zbog nacionalnog i međunarodnog uticaja koji ima", rekao je advokat, koga je kontaktirao Le Monde Afrique.

"Nikada u zemlji nije bilo toliko optužbi na račun jednog pojedinca", dodao je on.

U svoju odbranu, Erve Bopda navodi sukobe povezane sa porodičnom imovinom i upire prstom u bivše saradnike njegovog oca. Takođe je izvršio kontranapad podnošenjem tužbe za klevetu.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragica

    29. januar 2024 | 23:54

    Zato svako seksualno uznemiravanje odma prijaviti. Minstrumima se mora stati na put!

  • Gordana

    30. januar 2024 | 07:24

    Koliko zena ne prijavljuje silovatelje na vreme zbog velike traume i muke!??

  • Nadica S

    30. januar 2024 | 07:21

    Istina uvek dodje na videlo!!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA