Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Argentine posetiće Izrael u znak podrške: "Novo poglavlje u bratstvu između naša dva naroda"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Buenos Ajres ima veliku jevrejsku zajednicu i, pre nego što je preuzeo dužnost u decembru, Milej je rekao da namerava da pređe na judaizam, podseća britanska agencija

  • 3
Havijer Milej Foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Predsednik Argentine Havijer Milej izjavio je danas da će otputovati u Izrael u „narednim nedeljama”, što je jedno od njegovih prvih putovanja u inostranstvo otkako je preuzeo dužnost prošlog meseca, nakon što je obećao snažnu podršku Izraelu tokom predizborne kampanje.

Milej je govorio na obeležavanju sećanja na Holokaust u Buenos Ajresu, gde je signalizirao podršku Izraelu u sukobu sa Hamasom u Gazi, dodajući da Argentina „neće ćutati pred Hamasovim terorom“.

Jedanaest Argentinaca je među civilima koje drži Hamas u zarobljeništvu, naveo je Milej, prenosi Rojters.

"U narednim nedeljama putujem u Svetu zemlju, što će predstavljati novo poglavlje u bratstvu između naša dva naroda“, rekao je Milej.

Buenos Ajres ima veliku jevrejsku zajednicu i, pre nego što je preuzeo dužnost u decembru, Milej je rekao da namerava da pređe na judaizam, podseća britanska agencija.

Njegova prva poseta inostranstvu na funkciji predsednika Argentine bilo je putovanje u Njujork, gde je posetio grobnicu poznatog ortodoksnog jevrejskog rabina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    27. januar 2024 | 07:18

    Zelenski 2

  • Pa

    27. januar 2024 | 05:32

    Nije ni čudo,zna se da je Argentina bila meka za razne naciste posle WW2,a posebno ustaše sa ovih prostora,isti se istom raduje.

  • Гаргамел

    27. januar 2024 | 06:34

    Ових има по целом свету и што је најстрашније (по човечанство) имају малиган утицај на друштво!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA