Nemačka će glasati da napusti EU ako AfD dođe na vlast?

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Vajdel najavljuje izlazak Nemačke iz EU ako AfD dođe na vlast

Predsednica Alternative za Nemačku (AfD) Alis Vajdel izjavila je danas da će se ta stranka, ukoliko dođe na vlast, zalagati za referendum o članstvu u Evropskoj uniji po uzoru na Bregzit.

"To je model za Nemačku", rekla je Vajdel za Fajnenšel tajms.

Ona je dodala da će AfD nastojati da reformiše Evropsku uniju i ukloni njen "demokratski deficit", uključujući ograničavanje ovlašćenja Evropske komisije za koju kaže da predstavlja "neizabranu izvršnu vlast".

"Međutim, ako reforma nije moguća, ako ne uspemo da obnovimo suverenitet država članica EU, trebalo bi da pustimo narod da odlučuje, baš kao što je to uradila Velika Britanija. I mogli bismo da imamo referendum o Degzitu - izlasku Nemačke iz EU", poručila je Vajdel.

Nemački ustav postavlja stroga ograničenja za nacionalne plebiscite, pa čak i da se oni održe, ankete pokazuju da bi velika većina Nemaca glasala za ostanak u EU, navodi list.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. januar 2024 | 16:56

    NAROD NEMACKE NEMOZE VISE DA TRPI BRISELSKU BIROKRATIJU I AMERICKU VLAST U SVOJOJ DRZAVI KOJA IH VODI U PROPAST!!!!

  • Brk

    22. januar 2024 | 17:30

    Spas za evropski kontinent je ukidanje te satanisticko nacisticke zvorevine EU!Sve ali bas sve nacije u njoj gube!Izgubljen je identitet svakog naroda,tradicija i vrednosti koje nikada ne mogu biti iste kod 2 a kamolo 22 naroda!Nametanje nekih nakaradnih i bolesnih takona i pravila svima u EU su napravili bolesno drustvo koje mora slepo da se drzi svega sto im tamo neko nameće a niko kao ne zna ko je taj neko...

  • Miško

    22. januar 2024 | 19:05

    EU je istrošen savez . Sada samo služi birokratama na vrhu.. Doduše , da nije bilo nje, tj. para Nemačke, Francuske , Engleske ... Danas bi istočne zemlje bile još uvek puka sirotinja . Ne zaboravite to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA