Ovo su baka i deka koji su se živi skuvali u kući: Čačkali kotao, u sobama bilo preko 70 stepeni

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Par se početkom godine žalio rođacima da kotao nešto ne radi kako treba

Stariji bračni par tragično je stradao u svom domu, a nakon što je kotao za grejanje dostigao temperaturu preko 500 stepeni Celzijusa (1.000 stepeni Farenhajta) i doveo do toga da se supružnici "skuvaju živi".

Džoan Litldžon (84) i Glenvud Fauler (82) pronađeni su mrtvi u svom krevetu 6. januara, a nakon što je porodica policiji prijavila da tri dana ne mogu da stupe u kontakt sa njima. Prethodno su ih rođaci posetili nakon Nove godine, kada se bračni par požalio da je u kući hladno jer "kotao nešto zeza".

Prema izjavama rođaka, nešto su čačkali oko kotla i potom su baku i deku ostavili same u kući. Posle toga više nisu mogli da stupe u kontakt sa njima.

Kada su policajci uspeli da uđu u kuću kroz prozor spavaće sobe, odmah su osetili neverovatnu vrelinu. Odmah su obavestili centralu da je u kući nenormalno vruće i apelovali da dođu Hitna pomoć i vatrogasci.

Joan Littlejohn, Glennwood Fowler Džoan pronađena mrtva kraj supruga Foto: Facebook

Širom su otvorili sve, a nakon 20 minuta luftiranja, temperatura u kući bila je veća od 50 stepeni Celzijusa. Kada su lekari stigli i pokušali da izmere telesnu temperaturu mrtvih supružnika, toplomer je pokazao maksimalnih 42.

Vatrogasci su odmah po dolasku sišli u podrum da provere kotao i osećali su se kao da su ušli u kuću koja gori. Navodno je kotao bio usijan i dostigao je temperaturu od 537 stepeni Celzijusa. Nije jasno kako nije došlo do kratkog spoja ili eventualnog požara.

Joan Littlejohn, Glennwood Fowler Glenvud se žalio da kotao ne radi dobro Foto: Facebook

Prema lekarima sa klinike Mejo, prosečna telesna temperatura kod čoveka kreće se od 36,1 do 37,2, a ukoliko temperatura pređe 40, odmah treba pristupiti snižavanju temperature i potražiti pomoć lekara.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA