Dečaku (5) stalo srce tokom vađenja mlečnih zuba, potresna poruka oca Viktora: "Leti naš dečače..."

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Lekari su uspeli da ga reanimiraju i prebačen je u bolnicu na odeljenje intezivne negde gde je proveo 37 dana

Veles Pašnik (5) preminuo je u subotu u Lavovu u Ukrajini nakon što je upao u komu posle vađenja mlečnih zuba.

Mališan je doživeo srčani zastoj i upao je u komu prilikom važenja dva mlečna zuba u totalnoj anesteziji. Lekari su uspeli da ga reanimiraju i prebačen je u bolnicu na odeljenje intezivne negde gde je proveo 37 dana.

"Leti naš dečače, budi nam svetlost sa neba. Počivaj u miru, dragi naš Lesonjo", napisao je dečakov otac Viktor na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, prenosi Nouvelles.

Naime, Veles je imao zakazanu intervenciju 8. decembra koja mu se baš nije mnogo dopala, a kako otac navodi, dečak je protestvovao na dan operacije.

"Kao da je naslutio tragediju. Odbijao je da mu se stavi maska, na kraju mu je anesteziolog na silu to uradio pred mojom suprugom. Ona ga je molila da stane, ali je nije poslušao nakon čega je Veles zaspao", istakao je otac.

Nakon izvesnog vremena, majka je bila svedok da se u sali nešto dešava kada je čula čudne zvuke.

"Medicinski radnici su počeli da se okupljaju, dve ekipe Hitne pomoći. Direktor klinike je rekao da je detetu tokom operacije stalo srce i da su uspeli da ga reanimiraju, ali da mora u bolnicu. Tamo smo saznali da je kritično stanje. Takođe, rekli su nam da je tokom stomatološke intervencije bio period kada je sin bio klinički mrtav i da su hirurzi čekali predugo na reanimaciju. Onda nam je rečeno da je mozak deteta mrtav i da ga održavaju u životu samo aparati", objasnio je ožalošćen Viktor.

Reakcija rukovodstva sa klinike gde je cela drama otpočela bila je roditeljima so na ranu...


"Rukovodstvo je bilo nezainteresovano, nisu nam dali dva mala zuba uklonjena tokom operacije", objasnio je otac malenog Velesa koji je iza sebe ostavio dve sestrice.

Policija je pokrenula krivični postupak, a okrivljenom preti kazna zatvora do tri godine ili ograničenje slobode do pet godina sa lišenjem prava do tri godine da obavlja određene funkcije ili se bavi određenim poslovima.

Direktor klinike "Ori-Dent" Roman Onisko rekao je lokalnim medjima da sarađuju sa istražnim organima.

"Trenutno su lekari, koji su bili uključeni u pružanje medicinske nege, suspendovani sa dužnosti dok se ne završi istraga", rekao je Onisko.

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA