Ukrajinac u ronilačkom odelu s perajama pokušao da prepliva Dnjestar i pobegne u Moldaviju: Uhvatili ga

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Protiv muškarca je sastavljen zapisnik o prekršaju koji se odnosi na "nedopušten prelazak ili pokušaj nezakonitog prelaska državne granice Ukrajine

Ukrajinski graničari su juče iz reke Dnjestar u Viničkoj oblasti izvukli muškarca koji je pokušao ilegalno da pređe granicu.

Prema graničarima, 35-godišnji muškarac iz Harkova pokušao je da dopliva do Moldavije u ronilačkom odeljenju s perajama, prenosi Ukrajinska Pravda.

"Kupača koji je krenuo da prepliva udaljenost do obale susedne države na vreme je otkrio granični policajac. Kako bi sprečili prekršaj i nesreću, granični policajci su se poslužili čamcem i izvukli muškarca iz vode. Plivač je odmah odvezen na lokaciju gde je dobio čaj kako bi se ugrejao", poručili su graničari.

Graničari su na Jutjubu podelili snimak operacije. Na snimku se vidi kako se čamac kreće oko muškarca koji je u vodi. Zatim dve osobe iz čamca pomažu muškarcu da se popne u plovilo. Protiv muškarca je sastavljen zapisnik o prekršaju koji se odnosi na "nedopušten prelazak ili pokušaj nezakonitog prelaska državne granice Ukrajine".

Slučaj je prosleđen sudu koji će odlučiti o kazni.

Velika istraga BBC-ja krajem prošle godine pokazala je kako je gotovo 20.000 muškaraca pobeglo iz Ukrajine od početka rata kako bi izbegli mobilizaciju.

Još 21.113 muškaraca pokušalo je da pobegne, ali su ih ukrajinske vlasti uhvatile, potvrdio je Kijev. Nakon ruske invazije, većini muškaraca u dobi od 18 do 60 godina zabranjen je izlazak.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stvarnost

    13. januar 2024 | 13:01

    Bas se čudim sto je pokusao ilegalno da predje granicu .Znaci vece sanse su bile da prezivi preplivavanje Dnjepra nego ako ga mobilisu na frontu 🤦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA