UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Policija pred ćerkicom ubila ženu koja je zvala da prijavi porodično nasilje

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kamera je snimila kako policajac puca na ženu koja je tražila pomoć zbog nasilja u porodici dok je devetogodišnja ćerka gledala

Policija u Los Anđelesu objavila je snimak sa kamere uniform policajca, na kojem se vidi kako je upucao Niani Finlajson (27), koja je pozvala policiju da joj pomogne zbog porodičnog nasilja.

Snimak, koji je nastao 4. decembra pokazuje kako policajac Taj Šelton puca u Niani četiri puta nekoliko sekundi nakon što je ušao u njenu kuću.

Ubistvo mlade žene izazvalo je nezadovoljstvo kod građana i talas protesta, a građani pitaju zašto policija nije učinila ništa da spreči sukob, već je primenila smrtonosnu silu na ženi koja je tražila njihovu pomoć i koja je bila žrtva nasilja.

Policija je objavila i audio-snimak poziva koji je Niani uputila pre nego što je ubijena: "Neće da izađe iz moje kuće. Neće da me ostavi na miru. Treba mi policija, odmah!", čuje se kako Niani govori dok vrišti na muškarca da je ostavi na miru.

Advokat Nianine porodice kaže da je ona trpela nasilje od bivšeg dečka.

Upozorenje: Uznemirujući snimak

Policijski snimak prikazuje dvojicu službenika koji dolaze ispred njenog stanja, a čuje se kako žensko vrišti sa druge strane frata. Kada je Niani otvorila vrata, kraj nje je stajala njena ćerkica (9) i govorila policajcima da ju je muškarac povredio, da ju je udario ili gurnuo, a istovremeno se čuje kako policajci pričaju preko nje, tako da nije najjasnije šta devojčica govori.

Niani je držala kuhinjski nož, objašnjavajući da ju je bivši dečko napao.

"Hoću da ga izbodem, napao mi je dete", govorila je.

Prvo je u stan ušla policajka i Niani i njen bivši su otišli na drugi kraj sobe. Potom se vidi Šelton kako sekund kasnije ulazi i ispaljuje četiri hica u Niani čim je ušao.


Sve se to odigralo naočigled Nianine ćerkice, koja je otrčala u kuhinju kada je čula pucnje.

Na snimku se čuje kako Nianin bivši dečko vrišti: "Neeee, ne, zašto ste pucali?"

Policija nije objavila snimak na kojem se vidi šta se dogodilo nakon pucnjave.

Policija je saopštila da je Niana odvedena u bolnicu gde je proglašena mrtvom.

Njen bivši dečko je priveden zbog nasilja nad decom i ometanja policajca u vršenju dužnosti.

Mediji inače pišu da ovo nije prvo ubistvo policajca Šelfon. U junu 2020. godine ubio je Majkla Tomasa (61) isto prilikom intervencije zbog porodičnog nasilja. To ubistvo nije snimljeno kamerom, ali je Tomasova devojka kasnije rekla da su se njih dvoje svađali i da je Tomas pokušao da spreči policiju da uđe u njihov dom. Sve to se događalo nedelju dana nakon ubistva Džordža Flojda, i Tomas se navodno bojao da će ga policija povrediti. Tomas nije imao nikakvo oružje u rukama, ali ga je Šelton svejedno upucao u grudi. Za to nikad nije procesuiran.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA