Rešena misterija lobanje nađene kod jezera: Pripada ženi nestaloj pre 53 godine, jedna stvar i dalje muči sve

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vlasti su 1986. godine otkrile lobanju u blizini jezera Tahoe. U tom trenutku nisu pronađeni dodatni dokazi, a lobanja je čuvana decenijama

Vlasti Kalifornije saopštile su u sredu da ljudski ostaci, pronađeni pre 37 godina, pripadaju ženi čiji je nestanak prijavljen 1970. godine.

Dona Las je imala 25 godina kada je nestala iz područja Saut Lejk Tahoa u septembru 1970.

U to vreme, istražitelji su iscrpeli sve tragove oko nestanka Done i slučaj je ostao nerešen.

Vlasti su 1986. godine otkrile lobanju u blizini jezera Tahoe. U tom trenutku nisu pronađeni dodatni dokazi. Mrtvozornik okruga Placer čuvao je lobanju decenijama.

Zatim je nedavno tim, koji je osnovan za hladne slučajeve da istraži nerešene nestale osobe i slučajeve sumnjive smrti, poslao lobanju na DNK testiranje. Prošle nedelje je došlo do poklapanja.

Donna Lass Foto: South Lake Tahoe Police Department

"Biro za sudsku medicinu Ministarstva pravde Kalifornije uspeo je da uporedi DNK lobanje sa DNK člana porodice Done Las koji je pribavila policijska uprava Saut Lejk Tahoa za njihov slučaj nestalih osoba", rekao je šerif okruga Placer.

"Ovo im je omogućilo da identifikuju lobanju kao ostatke Done Las", dodaje se.

Las je bila medicinska sestra u kazinu u Stejtlajnu, Nevada, koji se nalazi severoistočno od Saut Lejk Tahoa, kada je nestala.

Poslednji put je viđena 7. septembra 1970, šetajući sa mladim, plavokosim muškarcem u blizini svog stana koji je iznajmila dan ranije, pisale su novine.

Las je za sobom ostavila svoj novi auto i bankovni račun.

Roditelji i sestre žene su uzalud pokušavali da je kontaktiraju telefonom. Njena fotografija je postavljena na glavnim ulicama i poslovnim prostorima, kao i u svim policijskim stanicama, ali bezuspešno. Čak ni apeli u novinama nisu pomogli.

Međutim, slučaj još uvek nije u potpunosti rešen. Žrtva je identifikovana, ali još nije utvrđeno kako je umrla.

Policija je ponovo objavila fotografiju Done Las, u nadi da će stići izveštaj koji će im omogućiti da i posle mnogo godina rekonstruišu okolnosti koje su dovele do smrti medicinske sestre.

Ništa se ne zna o njenom saputniku, možda njenom ubici.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA