Kim Džong Un naredio vojsci da ubrza pripreme za rat

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Deveti plenarni sastanak Osmog centralnog komiteta Radničke partije Koreje počeo je u utorak da bi završio godinu u kojoj je izolovani Sever uneo nuklearnu politiku u svoj Ustav, lansirao špijunski satelit i ispalio novu interkontinentalnu balističku raketu, naveo je Rojters

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je vojsci, industriji municije i sektoru nuklearnog naoružanja, da ubrzaju ratne pripreme za suprotstavljanje "neviđenim konfrontacionim potezima SAD", preneli su državni mediji Severne Koreje.

Deveti plenarni sastanak Osmog centralnog komiteta Radničke partije Koreje počeo je u utorak da bi završio godinu u kojoj je izolovani Sever uneo nuklearnu politiku u svoj Ustav, lansirao špijunski satelit i ispalio novu interkontinentalnu balističku raketu, naveo je Rojters.

Kim je naglasio da će Severna Koreja nastaviti saradnju s "antiimperijalističkim državama", uključujući i Rusiju, dok Vašington optužuje Pjongjang da obezbeđuje oružje koje Rusiji pomaže u sukobu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Lider Severne Koreje je izložio i ekonomske ciljeve za narednu godinu, nazivajući je "odlučujućom godinom" za postizanje petogodišnjeg razvojnog plana zemlje.

(Telegraf.rs)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. decembar 2023 | 09:38

    KIM SE BRANI !!! 70 GODINA SANKCIJA JE GENOCID NAD NARODOM SEVERNE KOREJE !!!!

  • Драган

    28. decembar 2023 | 11:15

    Ни по коју цену Кореја не сме дозволити да им запад окупира државу и пороби народ. Ни по коју цену, бити под западном окупацијом, окупацијом тих психопата и лудака, то је горе од смрти.

  • Aleksa

    28. decembar 2023 | 10:09

    Ameri kad bi hteli pregazili bi te za tren. Ali i taj dan će još doći...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA