Telegraf na Trgu svetog Petra u Vatikanu na papinoj božićnoj besedi: "Neka Božić donese mir našem svetu"

 
A. M.
M. P.
A. M. M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Pozdravljajući okupljene na Trgu svetog Petra, papa Franja uputio je tradicionalno lepe želje na ovaj Božić porukom koju je pročitao nakon čega je usledio svečani blagoslov "Urbi et Orbi"

Veliki broj vernika okupio se danas, 25. decembra na katolički Božić, na Trgu svetog Petra u Vatikanu, kako bi prisustvovao božićnoj besedi pape Franje.

Novinarka Telegraf.rs bila je među masom vernika i poslušala papinu poruku svetu na ovaj veliki praznik.

Stojeći na balkonu na Trgu svetog Petra, papa se obratio svetu u podne na Božić.

Papino obraćanje nazvano je "Urbi et Orbi", u prevodu "gradu Rimu i svetu".

Pozdravljajući okupljene na Trgu svetog Petra, papa Franja uputio je tradicionalno lepe želje na ovaj Božić porukom koju je pročitao nakon čega je usledio svečani blagoslov "Urbi et Orbi".

Papa je podsetio na sve patnje koje se trenutno dešavaju u svetu, i molio se za okončanje rata koji je razarao živote ljudi u Izraelu i Palestini. On je ponudio svoju utehu narodu Gaze i celom regionu, a posebno hrišćanskim zajednicama.

Papa je imenovao druge nacije koje se bore da dođu do mira i stabilnosti, pomenuo ratom razorenu Siriju, Jemen i Liban koji se bori, uveravajući sve ljude da se mole za njihovo dobro. Zamolio je za mir za Ukrajinu, tražeći od svih da "obnove našu duhovnu i ljudsku bliskost sa narodom koji je u ratu“ kako bi i oni „osetili konkretnu stvarnost Božje ljubavi".

"Neka Božić donese mir našem svetu i pretvori tugu u radost", poručio je papa.

Od 1985. godine, prisustvovanje papinom obraćanju prošireno je ne samo da ljude u gradu Vatikanu već celom svetu, a obraćanje se emituje uživo na brojnim jezicima.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA