Najkrvoločniji ruski serijski ubica: Silovatelj i nekrofil koji je zbog jezivih zločina dobio nadimak Vukodlak

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Mihail Popkov priznao je 83 ubistva žena koje se ubijao, silovao njihove leševe i potom ih sakatio

Ruski serijski ubica, silovatelj i nekrofil Mihail Viktorovič Popkov ostaće po zlu upamćen kao serijski ubica koji je počinio seksualne napade i ubistve 78 devojaka i žena između 1992. i 2010. u Angarsku, u u Sibiru, i Vladivostoku na Dalekom istoku Rusije, ali je priznao i osumnjičen je za najmanje 83 jeziva zločina.

Popkov je poznat po nadimcima "Vukodlak" i "Angarski manijak" zbog posebno brutalne prirode svojih zločina. Sakatio je i skrnavio tela svojih žrtava, a kako mu to nije bilo dovoljno, čak je i seksualno opštio s leševima.

On se smatra serijskim ubicom s najviše zločina u ruskoj istoriji.

Popkov je bivši policajac i radnik obezbeđenja.

Prvobitno je 2015. godine osuđen na doživotni zatvor za 22 ubistva, ali je tri godine kasnije priznao još 59. Naknadno je, 10. decembra 2018. godine, osuđen za još 56 od 59 dodatnih ubistava, pošto za tri policija nije mogla da nađe dovoljno dokaza, pa je dobio drugu doživotnu kaznu.

Bilo je poziva da se Popkov pogubi, ali to nije bilo dostupno jer u Rusiji postojimoratorijum na smrtne kazne.

Jezivi zločini

Popkov je od 1992. do 2010. ubio desetine žena starosti između 16 i 40 godina, kao i jednog policajca. Sve te zločine počinio je u svom rodnom gradu Angarsku i drugim lokacijama u Irkutskoj oblasti.

Kako je rekao, "želeo da očisti ulice od prostitutki", objasnivši da se "ubijajući rukovodio svojim unutrašnjim ubeđenjima".

Takođe je lažno optužio svoju ženu za neverstvo i tvrdio da je njegova brutalnost rezultat ove zamišljene izdaje.

Angarski psihijatar Aleksandar Grišin spekuliše da je njegovoj karijeri brutalnog serijskog ubice verovatno doprinelo odrastanje sa nasilnom majkom alkoholičarkom.

Popkov je tokom serije ubistava za mete birao žene koje su radile stvari koje je on smatrao nemoralnim, poput odlaska na žurke bez muških pratilaca.

Taktika mu je bila da namami žrtve noću, što je radio koristivši policijsku uniformu. Tako obučen je tražio potencijalnu žrtvu i nudio joj prevoz u svom policijskom automobilu.

Vozio ih je do udaljenih lokacija gde ih je terao da se skinu, a ubijao ih pomoću noževa, sekira, bejzbol palica i šrafcigera, da bi potom seksualno opštio s njihovim leševima.

Tela žrtava je tako teško osakatio, zbog čega su mu ruski ruski mediji dali nadimke "Vukodlak i "Angarski manijak".

Šokantno otkriće i duga istraga

Sredinom 1990-ih policija je otkrila leševe žena koje su ubijene sličnim metodama, što je bio signal da se radi o serijskom ubici.

Iako je policija sprovela veliku istragu, pa čaki imala svedočenja preživelih, Popkov je naredne dve decenije ostao "ispod radara".

Do pomaka je došlo kada je policija otkrila tragove "Lade 4×4," terenskog vozila koje koriste organi za sprovođenje zakona, koji pronađeni su na brojnim mestima zločina.

Sprovedeno je opsežno DNK testiranje 3.500 tadašnjih i bivših policajaca u Irkutsku 2012. godine, što je dovelo do konačnog hapšenja Popkova.

(Telegraf.rs)

Video: Čudni oblaci stoje nad Beogradom, ali prizor je fenomenalan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile Mile

    24. decembar 2023 | 08:35

    Nema toga u Rusiji, tamo su sve fino vaspitana nevinašcad. Toga ima samo na mrskome, izopačenome i zlom Zapadu.

  • Krkiša

    24. decembar 2023 | 08:40

    To CCNNN podmetje i klevetje nam bratsku Rusiju i Ruse.

  • qwerty

    24. decembar 2023 | 09:44

    rado Rus ide u vojnike. ovaj je garant dobrovoljac negde u Ukrajini. pa ako se tamo pokaže sve će mu se prethodno oprostiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA