Francuski parlament odbacio Makronov predlog zakona o imigraciji

 
T. I.
T. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uprkos njegovim molbama, Narodna skupština je podržala predlog za odbacivanje zakona sa 270 glasova za i 265 protiv

Francuski poslanici su odbacili vladin nacrt zakona o imigraciji. Poslanici krajnje desničarske stranke Marin Le Pen, kao i mnogi konzervativci, udružili su snage u ponedeljak da odbiju predlog zakona prvog dana u Narodnoj skupštini, usvojivši predlog koji su predložili Zeleni, a koji je usvojen sa samo dva glasa.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen, koji je predlog zakona izneo pred donji dom parlamenta pre njegovog odbacivanja, rekao je da je ponudio ostavku tokom sastanka sa Makronom, prenosi Rojters.

Makron je odbio ostavku, rekao je Darmanen za TF1, dodajući da su ga predsednik, kao i premijerka Elizabet Born, zamolili da pronađu drugi način da iznesu zakon.

Tekst zakona koji je prvobitno predložila Makronova centristička vlada uključuje korake za proterivanje većeg broja ljudi bez dokumenata i poboljšanje integracije migranata.

Govoreći u Narodnoj skupštini, Darmanen je branio nacrt zakona koji dodatno ograničava mogućnost migrantima da dovode članove porodice u Francusku, državljanstvo po rođenju i socijalne beneficije.

On je pozvao poslanike da ne udruže snage kako bi glasali o predlogu za odbijanje koji su izneli Zeleni. Uprkos njegovim molbama, Narodna skupština je podržala predlog za odbacivanje zakona sa 270 glasova za i 265 protiv.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić nakon sastanka sa Šolcom i Makronom: "Težak razgovor o ponovnoj eskalaciji nasilja na KiM"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA