Mladić je poginuo, a njegova porodica se odlučila na korak vredan svakog divljenja i poštovanja

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Uvek je bio skroman i veoma je voleo da pomogne. Davao je sebe sve vreme, iznova i iznova", rekao je njegov brat

Nacionalni centar za transplantaciju u Izraelu saopštava da je porodica palog vojnika, narednika Alemneva Emanuela Felekea (22), donirala njegove organe kako bi se spasili životi drugih, javlja "Times of Israel".

Feleke, iz Duvdevan brigade komandosa, ranjen je 5. decembra tokom borbi u južnoj Gazi i podlegao je ranama sledećeg dana. Uprkos naporima medicinskog osoblja da mu spasu život u Medicinskom centru Soroka, bili su primorani da proglase moždanu smrt.

Njegovo srce i pluća otišli ​​su pacijentu nepoznate starosti i pola u bolnici Beilinson, a njegova jetra 53-godišnjoj ženi, takođe u Beilinsonu. Jedan od njegovih bubrega i pankreas transplantirani su 45-godišnjoj ženi u bolnici Ihilov, a drugi bubreg je otišao 58-godišnjem muškarcu u Hadasah Ein Keremu.

Felekeov brat Noam rekao je da je odluka porodice da donira njegove organe način da "nastavi njegov duh davanja".

Felekeova porodica je 2004. godine došla u Izrael iz Etiopije i živela godinu dana u apsorpcionom centru u Beršebi. Odatle su se preselili u Bat Jam, gde je Feleke završio ješivsku srednju školu. Porodica se preselila u Kirijat Gat pre četiri godine.

Dok je volontirao u vatrogasnoj i spasilačkoj službi i vodio omladinski pokret Bnei Akiva, Feleke je učestvovao u programu koji je kombinovao proučavanje Tore sa pripremom za vojnu službu. To je pratio dodatnim proučavanjem Tore u Safedu.

Prema rečima njegovog brata, Feleke je želeo da bude pozvan u Komando brigadu, ali u početku nije uspevao da prođe. Primili su ga padobranci, a kada se ponovo okušao u brigadi komandosa, ušao je u elitnu Duvdevan jedinicu.

"Nedavno je završio obuku i dobio nagradu za izvrsnost. Trebalo je da ide na obuku za oficire, ali zbog rata to je odloženo i ostao je tamo gde je trebalo da se bori", priča njegov brat Noam.

Noam Feleke je rekao da su on i ostatak porodice sigurni da bi njegov brat želeo da doniraju njegove organe.

"Uvek je bio skroman i veoma je voleo da pomogne. Davao je sebe sve vreme, iznova i iznova", rekao je njegov brat.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA