Ostaje iza rešetaka: Silovatelj i ubica dece opasan po zajednicu, posle 35 godina zatvora ne može na slobodu

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Prema današnjim zakonima, zbog zločina Kolina Pičforka, on će verovatno provesti ceo život u zatovru, a današnja odluka je još bliža toj stvarnosti", naveo je poslanik Alberto Kosta

Dvostruki ubica i slovatelj, Kolin Pičfork (63), trebalo je da bude opet pušten na slobodu, međutim, sud je odlučio da je "opasan po javnost i da mora ostati iza rešetaka".

Odbor za uslovni otpust odlučio da je muškarac koji je brutalno silovao i nakon toga zadavio devojke po imenu Daun i Linda, ne može biti bezbedan po zajednicu.

Osuđeni muškarac sada nosi ime Dejvid Torp i umalo je u junu bio oslobođen, ali je tu odluku blokirala Vlada nakon pritiska poslanika Alberta Koste koji predstavlja Južni Lesteršir gde žive porodice žrtava, prenosi Daily mail.

Poslanik Kosta je rekao da je "zadovoljan" današnjom odlukom odbora da zadrži Pičforka u zatvoru i da je to "dobra vest" za porodice devojaka koje je silovao i zadavio.

"Od kako sam izabran 2015. godine trudim se da držim Pičforka u zatvoru zbog bezbednosti žena i devojaka u Južno Lesterširu", naveo je.

Colin Pitchfork Foto: Leicestershire Police

Pičfork je već jednom pušten iz zatvora i to 2021. godine nakon što je u zatvoru proveo 33 godine, ali je potom uhapšen jer je priznao da je prišao usamljenoj ženi i tako prekršio uslove puštanja na slobodu.

Poslanik je bio eksplicitan u svojoj izjavi kada je rekao da "čovek koji je sposoban da počini tako užasne zločine ne može biti bezbedan po zajednicu i treba da ostane iza rešetaka".

"Prema današnjim zakonima, zbog zločina Kolina Pičforka, on će verovatno provesti ceo život u zatvoru, a današnja odluka je još bliža toj stvarnosti", naveo je poslanik Alberto Kosta.

Pičfork je silovao i zadavio Lindu u Narborou pošto je odbacio ženu na večernji čas i dok je njegov sinčić spavao u kolima. Tri godine kasnije, silovao je i ubio Daun u sličnom napadu u obližnjem Enderbiju.

Ubica je bio prvi kriminalac uhvaćen revolucionarnim DNK profilisanjem čiji je pionir bio Alek Džefriz sa Univerziteta Lester. Uhvaćen je posle prvog masovnog skrininga DNK profila, kada je 5.000 muškaraca iz tri sela dobrovoljno dalo uzorke krvi ili pljuvačke. Poklapanja tada nije bilo. Međutim, 1987. godine Pičforkov kolega pekar, koji je u to vreme bio šegrt i želeo da pokrene svoj biznis, hvalisao se okolo kako će dobiti 200 funti da bi "glumio" Pičforka i dao uzorke u njegovo ime. Sve je prijavljeno policiji i Pičfork je kasnije uhapšen. Tokom 1988. godine je osuđen na doživotnu robiju. Minimalna kazna je iznosila 30 godina, a 2009. smanjena na 28.

Porodice i rodbina žrtava, izazvani njegovim oslobađanjem, su se oglasili.

"Ovaj čovek ne bi trebalo da diše isti vazduh kao mi, ne bi trebalo da ponovo šeta ulicama", rekla je majka njegove druge žrtve.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodna rupa u Ulici Ljube Šercera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA