Kruži potresan snimak nakon erupcije vulkana: Devojka prekrivena pepelom i izbezumljena moli porodicu za pomoć

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Mama, pomozi Ifeu" rekla je devojka na snimku koji je poslala porodici, govoreći da joj je potrebna pomoć

Zafirah Zahrim (19) poslala je uznemirujući video-snimak svojoj porodici nakon što je preživela erupciju vulkana Maunt Marapi u Indoneziji.

Na video-snimku se vidi devojka koja je vidno izbezumljena, prekrivena pepelom, a kako se navodi, na planini je bila zarobljena sa još 18 drugara gde su se bavili planinarenjem, prenosi Daily mail.

"Mama, pomozi Ifeu" rekla je devojka na snimku koji je poslala porodici, govoreći da joj je potrebna pomoć.

Na svu sreću, devojka je pronađena i porodica ju je odvela u bolnicu gde joj je pružena medicinska pomoć, međutim, njena majka navodi da je u jako lošem psihičkom stanju.

Na društvenim mrežama se pojavio i video-snimak devojke po imenu Jaširli koja je prekrivena gustom prljavštinom i pepelom zarobljena u apokaliptičnom okruženju.

Za sada nemamo potvrdu da su ovo autentični snimci.

Vlasti su zabranile stanovnicima i posetiocima da obavljaju bilo kakve aktivnosti u krugu od 3 kilometra od kratera i postavile su drugi najviši nivo uzbune za planinu Marapi.

- Podelili smo maske stanovnicima i ohrabrujemo ih da ostanu u svojim kućama - rekao je Ade Setiavan, zvaničnik lokalne jedinice za upravljanje katastrofama BPBD-a.

Osmoro spašenih sa mesta erupcije hitno je preveženo u bolnice sa ranama od opekotina, a jedan imao slomljeni ekstremitet.

- Trenutno je 26 osoba koje nisu evakuisane, našli smo njih 14, tri su pronađene žive, a 11 mrtvih - rekao je Abdul Malik, šef Agencije za potragu i spasavanje u Padangu.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA