≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarni prizori iz Minhena: Grad zavejan, sneg napravio haos u Nemačkoj

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obilne snežne padavine pogodile su jug Nemačke u petak uveče, a nastavilo je da veje i jutros, zbog čega je došlo do velikih problema na aerodromu u Minhenu

  • 9
Minhen, Nemačka, zima, sneg Foto: Tanjug/AP

Snežno nevreme napravilo je haos po Nemačkoj. Sneg je paralisao Minhen, obustavljen je javni prevoz, a došlo je i do otkazivanja letova.

Obilne snežne padavine pogodile su jug Nemačke u petak uveče, a nastavilo je da veje i jutros, zbog čega je došlo do velikih problema na aerodromu u Minhenu, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji. Aerodrom je jutros saopštio da obustavlja letove do podneva, a potom su sve letove odložili sigurno do nedelje do 6 sati ujutru.

Nemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni sneg do subote poslepodne za veći deo Bavarske, sa mestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snega, "od čega bi velik deo trebalo da padne tokom noći u subotu".

Većina lokalnih autobuskih i tramvajskih linija otkazane su od petka uveče, jer su uslovi na putevima jako loši.

Koliko je snega napadalo u Minhenu najbolje svedoče fotografije, na kojima izgleda kao da sneg veje već danima i da ga niko ne čisti.

Da je situacija na putevima opasna najbolje svedoči podatak da je Gradska vatrogasna služba Minhena na svoja vozila stavila lance.

"Stavljamo lance za sneg kako bismo što sigurnije mogli da dođemo do vas u bilo kojem trenutku", naveli su iz vatrogasne službe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. decembar 2023 | 12:15

    Kod nas 18 stepeni za to treba da se cudimo i da se zapitamo za zdravlje, a za sneg u decembru sasvim normalno...

  • Brka bre

    2. decembar 2023 | 12:09

    Koce nama da ugodi prosle godine kukanje nema sneg za katolicki bozic a sada previse snega e pa bas kodaje juli a ne decembar ?

  • Mix

    2. decembar 2023 | 13:30

    Gde su oni koji postavljaju komentara tipa:” Iznenadio sneg u decembru!!!” Kada se bilo gde h svetu ovo desi, onda je OK, a kada kod nas pada-drama i pljuvanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA