Dmitrij zbog jednog natpisa na snegu uhapšen u Moskvi: Osuđen na zatvor zbog vređanja ruske vojske

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Novi zakoni za suzbijanje neslaganja doneseni su ubrzo nakon što je predsednik Vladimir Putin poslao desetak hiljada vojnika u Ukrajinu u februaru 2022. godine u, kako je rekao, "specijalnoj vojnoj operaciji"

Ruski sud odredio je desetodnevni zatvor čoveku koji je prstom na snegu napisao "Ne rat" na ulazu u klizalište u parku Gorki u Moskvi.

Prema sudskim dokumentima, incident se dogodio 23. novembra, a muškarac po imenu Dmitrij Fjodorov osuđen je sledeći dan nakon što ga je policija privela.

Policija je odlučila da se njegov čin može smatrati građanskim prekršajem prema zakonu koji cilja na svakoga za koga se smatra da je javno delovao kako bi diskreditovao ruske oružane snage, što je krivično delo koje je u njegovu slučaju bilo kažnjivo i novčanom kaznom.

Novi zakoni za suzbijanje neslaganja doneseni su ubrzo nakon što je predsednik Vladimir Putin poslao desetak hiljada vojnika u Ukrajinu u februaru 2022. godine u, kako je rekao, "specijalnoj vojnoj operaciji".

Za one koji se protive ruskom ratu u Ukrajini, istupanje u javnosti od tada je postalo riskantno, a kritičari kažu da je gotovo 20.000 ljudi privedeno i da je otvoreno preko 800 krivičnih slučajeva.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demokratija

    30. novembar 2023 | 08:39

    Ruska

  • Vlasta

    30. novembar 2023 | 08:48

    Ove što podržavaju diktatora i njegov rat u Ukrajini treba poslati na ratište a ne da huškaju druge na rat. to je najgora sorta (ne)ljudi. ko želeo rat u kući mu rat bio.

  • Nikolas

    30. novembar 2023 | 08:05

    RUSIJA JE U RATU SA NATO FASISTIMA U UKRAJINI I VAZE RATNI ZAKONI !!! SLAVA PUTINU !!! SLAVA RUSIJI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA