Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Argentine trpeo nasilje od oca: "Šutirao me je po kuhinji, sestra je jednom završila u bolnici"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naveo je da ga je otac maltretirao i batinao sa samo 11 godina, a sve mu se jako dobro urezalo u sećanje,  pa je i datum zapamtio

  • 1
Havijer Milej Foto: Sebastian Hipperdinger / AFP / Profimedia

Novoizabrani predsednik Argentine Havijer Milej ima burnu istoriju, ali ono što je uzdrmalo javnost je njegova porodična priča. Naime, Milej je obelodanio da ga je otac fizički maltretirao u detinjstvu, a kasnije i psihički.

Pre nekoliko nedelja Milej je iznenadio javnost svojom izjavom da su "za njega njegovi roditelji mrtvi". 

Havijerovi najbliži saradnici kažu da je "najiskrenija i najtransparentnija osoba koju mogu pronaći na Zemlji". Takođe, navode da sve "radi iz zabave, da je isti kao i kod svoje kuće".

U prilog tome govori i otvoren odnos prema novinarima na pitanje kako se slaže sa ocem i kakav im je bio odnos u detinjstvu.

Naveo je da ga je otac maltretirao i batinao kada je imao samo 11 godina, a sve mu se jako dobro urezalo u sećanje,  pa je i datum zapamtio.

- Moj stari je s*** po meni. Ne mogu da zaboravim te jedne batine što sam dobio od njega 2. aprila 1982. godine kada sam imao 11 godina. Dobio je napad besa, počeo je da me udara i šutira. Šutirao me je po kuhinji. Kada sam porastao, prestao je da me udara, ali me je psihički maltretirao - rekao je Milej.

Psihičko nasilje od roditelja trpeo je na fakultetu.

- Nisam imao novca. Bio sam nervozan dok sam studirao, baš u vreme kada sam bio pod najvećim stresom se dogodilo maltretiranje. Moja majka je samo ćutala, na taj način je postala saučesnik u tom uznemiravanju - istakao je.

Sa svojom sestrom ima odličan odnos i za nju kaže da je "neverovatno biće". U intervjuu za Perfil rekao je da su jednom prilikom morali da je hospitalizuju zbog svađe koju je imao sa njihovim ocem, a da ga je majka zvala da mu kaže da će "umreti zbog mog ponašanja".

Istakao je da je sada velika razlika između tog 11-godišnjeg deteta koje se plašilo svog oca i čoveka "diva" od sto kilograma i skoro dva metra.

Osim svoje sestre, Havijer obožava i svog psa Konana i jedan mu je od najvernijih prijatelja na svetu.

- Doveo sam kući jednu devojku, sa kojom sam izlazio, i nju je jako uznemirio moj pas jer je prošao kroz sobu i uradio stvari koje ne bi trebalo tu da obavlja. Tada sam rešio da nijedna žena ne uđe više u moj dom - rekao je Milej.

Argentinski predsednik je rekao da ne vidi sebe u ulozi oca i da ima posebnu dinamiku života. Sastaje se sa "razvedenim ženama sa decom" i sa osobama sa kojima se na kraju dobro provede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA