Racija na jugu Portugala: Zbog krijumčarenja ljudi uhapšeno 28 osoba

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sumnja se da su osumnjičeni najpre namamili ljude da dođu u Portugal uz obećanja da će dobiti posao u poljoprivredi

Stotine policajaca izvršile su danas racije na farmama u regionu Alentežo na jugu Portugala, a u policijskoj operaciji je uhapšeno 28 lica osumnjičenih za trgovinu ljudima i radnu eksploataciju, saopštila je portugalska policija.

Veruje se da su osumnjičeni deo kriminalnog lanca koji eksploatiše izbeglice iz brojnih zemalja uključujući Rumuniju, Moldaviju, Ukrajinu, Indiju, Senegal i Pakistan, prenosi Rojters.

Sumnja se da su osumnjičeni najpre namamili ljude da dođu u Portugal uz obećanja da će dobiti posao u poljoprivredi. Policija je saopštila da je izvršila ukupno 78 pretresa, što je rezultiralo prikupljanjem dokaznog materijala i "identifikovanjem više desetina žrtava".

Privedeni, kako portugalski tako i strani državljani, osumnjičeni su, između ostalog i za trgovinu ljudima, zločinačko udruživanje, pomaganje ilegalne imigracije, ilegalno regrutovanje radne snage, iznude, pranje novca i nanošenje fizičkih povreda.

(Telegraf.rs)

Video: Miodrag Radonjić i Rade Ćosić o filmu "Prva klasa: Pun gas!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA