Bela kuća optužila Ilona Maska za "širenje groznih antisemitskih laži"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Bela kuća je u petak optužila Elona Maska da je ove nedelje ponovio "gnusnu antisemitsku laž" na svojoj društvenoj mreži X

Bela kuća je u petak optužila Elona Maska da je ove nedelje ponovio "gnusnu antisemitsku laž" na svojoj društvenoj mreži X, nazvavši to "odvratnom promocijom antisemitske i rasističke mržnje" koja je "protiv američkih osnovnih vrednosti"

"Neprihvatljivo je ponavljati užasnu laž koja stoji iza najfatalnijeg čina antisemitizma u američkoj istoriji u bilo kom trenutku, a kamoli mesec dana nakon najsmrtonosnijeg dana za jevrejski narod od Holokausta", rekao je portparol Bele kuće Endrju Bejts, odgovarajući na Maskov post od srede koji se odnosi na Hamasov napad na Izrael 7. oktobra.

Predstavnici Maska ili X-a nisu mogli odmah biti dostupni za komentar na izjavu Bele kuće.

X je ranije odbio da komentariše Maskovu objavu, u kojoj se lažno tvrdi da članovi jevrejske zajednice podstiču mržnju prema belcima. Izvršna direktorka mreže X Linda Jakarino napisala je u četvrtak:

"Kada je u pitanju ova platforma – X je takođe bio izuzetno jasan u pogledu naših napora da se borimo protiv antisemitizma i diskriminacije. Za to nema mesta nigde u svetu – to je ružno i pogrešno. Tačka."

IBM je saopštio u četvrtak da je odmah obustavio oglašavanje na X nakon što je u izveštaju utvrđeno da su njegovi oglasi postavljeni pored sadržaja koji promoviše Adolfa Hitlera i Nacističku partiju.

Oglašivači su pobegli sa sajta otkako ga je Musk kupio u oktobru 2022. i smanjili moderiranje sadržaja, što je rezultiralo naglim porastom govora mržnje, saopštile su grupe za građanska prava.

Antisemitizam je u porastu poslednjih godina u Sjedinjenim Državama i širom sveta. Nakon izbijanja rata između Izraela i palestinske islamističke grupe Hamas nakon prošlomesečnog napada, antisemitski incidenti u Sjedinjenim Državama porasli su za gotovo 400 odsto u odnosu na isti period prošle godine, prema Antidefamacionoj ligi, neprofitnoj organizaciji koja se bori protiv antisemitizma.

(Telegraf.rs)

Video: Bajden se hvalio Si Đinpingu svojom igračkom: Zovu je ZVER

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA