Izraelska vojska objavila dokaze da je Hamas koristio bolnicu Al Šifa u Gazi kao vojni objekat

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

U bolnici Al Šifa u Gazi, kako navodi IDF, pronađeni oružje, municija, tehnička sredstva...

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su danas dokaze o Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Šifa tokom racije u medicinskom centru, javlja "Times of Israel". IDF je danas zauzela bolnicu Al Šifa, ali se potom povukla, javi je AFP.

Navodi se da su pripadnici elitne jedinice Šaldag i drugih snaga 36. divizije pronašli oružje u centru za magnetnu rezonancu bolnice.

Trupe su se borile protiv Hamasovih naoružanih ljudi ispred bolnice, ubivši petoro.

"Tokom pretresa u jednom od bolničkih odeljenja, trupe su pronašle prostoriju u kojoj se nalaze jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi teroristička organizacija Hamas", navodi IDF.

Objavljen je video snimak koji prikazuje jurišne puške, granate i drugu vojnu opremu. Navodi se da je u drugom odeljenju pronađen operativni štab Hamasa i "tehnološka sredstva" Hamasa.

Portparol IDF-a, kontraadmin Danijel Hagari, na večernjoj konferenciji za novinare, rekao je da su vojnici pronašli uniforme Hamasa "koje su bačene na pod bolnice kako bi teroristi mogli da pobegnu kao civili".

"Ovi nalazi nedvosmisleno dokazuju da je bolnica korišćena za teror, uz potpuno kršenje međunarodnog prava", rekao je on.

IDF navodi da će nastaviti da deluje u bolnici Al Šifa, ispod koje se veruje da Hamas ima svoj glavni komandni centar, kako bi pronašao obaveštajne informacije i imovinu Hamasa.

(Telegraf.rs)

Video: Izraelski vojnik prolazi kroz jedan od Hamasovih podzemnih tunela i izlazi u bolnici u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    19. novembar 2023 | 13:17

    Mogu da objave šta hoće ali to nije istina sve je nameštaljka

  • Zoran

    17. novembar 2023 | 17:30

    Hohaha,hahahoho koja farsa i nameštaljka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA