Vreme čitanja: oko 2 min.

Izrael objavio stravična dokumenta: Da li je ovo dokaz o Hamasovim zverstvima nad ženama?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od svedoka napada 7. oktobra je prilikom svedočenja rekao da su teroristi Hamasa grupno silovali Izraelku pre nego što su je upucali u potiljak dok je napadač još imao seks sa njom

  • 11
Kibuc Kisufim, porodica živa spaljena Foto: Telegraf.rs

Izrael je objavio stravična dokumenta Hamasa, koji navodno dokazuju da su teroristi planirali da "sistemski siluju žene".

Dokumenti, koji navodno pripadaju terorističkoj grupi Hamas, sadrže arapsko-hebrejski prevod izraza sa seksualnom konotacijom - uključujući i "skini pantalone".

Ovakve mračne izjave su, kako tvrdi Izrael, "dokazi za Hamasove ratne zločine".

Izralci su dokumenta objavili na platformi X, a navodno na stranicama ima oko 50 transliteracija.

U post su objavili i uznemirujuće upozorenje: "U Izraelu je 2. novembra otkriven pojmovnik arapsko-hebrejske transliteracije koji pripada Hamasu sa seksualnom terminologijom, uključujući i "skidaj pantalone".

Prema jednom od korisnika, koji je komentarisao post, na stranici je vidljiv i prevod za rečenicu: "Kako da vozim tenk?"

Jedan od svedoka napada 7. oktobra je prilikom svedočenja rekao da su teroristi Hamasa grupno silovali Izraelku pre nego što su je upucali u potiljak dok je napadač još imao seks sa njom.


Izraelski Lahav 433, krovna organizacija za borbu protiv kriminala poznata kao 'izraelski FBI', radi na prikupljanju dokaza o seksualnim napadima tokom upada.

Istrage su deo napora snaga da procesuiraju teroriste Hamasa koji su zarobljeni tokom napada 7. oktobra, u kojem je poginulo više od 1.400 Izraelaca.

Dok je prikupljao dokaze, Lahav 433 je takođe uzeo iskaz od žene koja je rekla da je bila svedok grupnog silovanja i ubistva druge mlade žene.

"Haaretz" prenosi da je žena ispričala policajcima kako je posmatrala šokantni napad dok se krila od napadača Hamasa koji su nosili vojne uniforme.

"Dok sam se krila, krajičkom oka sam videla kako je terorista siluje. Presamitilisu je i shvatila sam da se jedan za drugim iživljavaju nad njom", rekla je žena koja je preživela napad.

Žena je svedočila da je žrtva bila "živa i na nogama i da je krvarila iz leđa". Tada ju je jedan od terorista čupao za kosu. Ona je rekla da je žrtvi jedan od napadača Hamasa "pucao u glavu dok ju je silovao... nije ni podigao pantalone".

Njeno svedočenje je objavljeno u brojnim izraelskim novinama. Bio je to jedan od hiljada dokaza koje je prikupila policija.

Jedan muškarac je rekao da on svojim očima nije video čin silovanja, ali je rekao da su mu brojni svedoci ispričali o tom užasu, jer su morali da ga gledaju.

Pre ovih svedočenja, izveštaji o seksualnom nasilju koje su izvršili teroristi Hamasa zasnivali su se na svedočenjima onih koji su prvi ušli u naselja 7. oktobra nakon napada.

Kada su ušli u kibuce, rekli su da su pronašli tela golih žena, sa znacima zlostavljanja.

Pripadnici volonterske organizacije Zaka, koja je pomogla u izvlačenju i identifikaciji tela, detaljno su opisali niz zločina, uključujući seksualne napade.

Ova dokumenta su objavljena dan nakon što je izraelski predsednik rekao da su u jednoj terorističkoj bazi u Gazi pronašli nacistički manifest "Majn Kampf" preveden na arapski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    13. novembar 2023 | 13:44

    Nikakav dokaz samo rekla kazala nista konkretno

  • Ortodox RS

    13. novembar 2023 | 13:15

    Bitno je da oni nisu krivi.Ovaj umno oboleli svet ja na samom dnu.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    13. novembar 2023 | 12:49

    У Приштини су се ваши "пријатељи" смејали овим злочинима. Пун стадион. К то је добро. Отрежњујуће за владу у Тел Авиву и председника Херцога. Када неко преоре српско гробље, протерује српски народ са вековних огњишта, пуца у српску децу на православни празник, многи су мислили да неће доћи ред на њих. Али увек дође ред и на следећег. Ако не на оног ко је присутан, јер је већ протеран, онда на жртву. Негде тамо у Израелу. Или Палестини. Или у САД или у Европи. Неки цртају тракторе жртвама Олује. Потомцима и сродницима жртава концентрационог логора Јасеновац. Они који су једном вршили истребљење , а нису кажњени, дозвољено је да то понове и да се смеју. И сада су вас извргли руглу по први пут након Другог светског рата у пуном капацитету режима и мејнстрима великоалбанске протонацистичке идеологије. Усред Приштине. А ваш тупа и селектор им је још пре утакмице давао подршку. Едукујте мало своје спортске и дипломатске емисаре. Јер праве срамоту за Израел и јеврејски нард Не за српски народ или Србију. Ми не дугујемо никоме ништа. Нама слободу ни за земљу ни за грађане нико није поклонио. Увек смо се борили и побеђивали поштено.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA