Britanski biznismen primoran da plati odštetu radniku kome je ruka otkinuta u nesreći u njegovom polo centru

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bejker je u međuvremenu tvrdio da je Bravo bio zaposlen direktno kod polo igrača, a ne u njegovom klubu i odbio je da plati račun čak i nakon što su sudije radnog suda zaključile da je njegova kompanija odgovorna

Bogati britanski broker kojem je naređeno da plati odštetu radniku koji je osakaćen u njegovom polo klubu u Argentini, žalio se na "pristrasni" pravni sistem zemlje, piše Daily mail. 

Optuženi Džeremi Bejker dao je otkaz u investicionom bankarskom gigantu Goldman Saksu početkom 2000-ih da bi započeo novi život u Južnoj Americi, otvorivši hotel i polo centar u gradu Kanjuelas blizu Buenos Ajresa.

Ali gospodina Bejkera ​​i njegovu suprugu iz Argentine Lilijanu Forester radni sud je primorao da plate protezu ruke nakon što je radnik u njegovom polo klubu Puesto Viejo pretrpeo užasnu povredu.

Stablehand Nelson Bravo izgubio je ruku dok je hranio polo ponije kada ga je uvukao nezaštićeni cevovod za utovar ovsa 2017.

Lekari su amputirali ono što je ostalo od uništenog ekstremiteta. Njegovi advokati su tvrdili da je kao vlasnik kluba gospodin Bejker odgovoran za svoje medicinske račune i za kupovinu najsavremenije protetske ruke.

Bejker je u međuvremenu tvrdio da je Bravo bio zaposlen direktno kod polo igrača, a ne u njegovom klubu i odbio je da plati račun čak i nakon što su sudije radnog suda zaključile da je njegova kompanija odgovorna.

Nakon godina pravnih bitaka, gospodin Bejker tvrdi da je sada platio odštetu, neotkrivenu sumu, ali se osporio protiv sistema za koji je smatrao da ga je primorao da nepravedno izdaje medicinske račune, dok su direktni poslodavci žrtve izbegli krivicu.

"Ako ste optuženi da imate nezakonit radni odnos smatrate se krivim, a ne nevinim. Zakon je napisan i primenjen veoma pristrasno prema tužiocu, a ne prema navodnom poslodavcu. Uprkos više od 10 svedoka koji su izjavili da je radio za igrača, a ne za klub, nismo uspeli da izbegnemo kaznu protiv nas".

Advokati gospodina Bejkera ​​insistirali su da ni on ni njegova supruga nisu krivi ni za kakve prekršaje. Rekli su argentinskoj štampi da je Bravo radio "na crno" u vreme nesreće, što znači da nije bio pokriven zdravstvenim osiguranjem ili polisom socijalnog osiguranja i nije bio registrovani radnik.

Oni takođe tvrde da je Bravo bio konjušar, ili petisero, koji je radio za par vlasnika koji su svoje ponije držali na imanju, i tvrde da nikada nije bio direktno zaposlen kod Bejkera.

Odgovarajući na zahtev za komentar od MailOnline-a, predstavnik gospodina Bejkera ​​je rekao:

"G. Bejker je prirodno saosećao sa Nelsonom Bravoom i njegovom porodicom zbog ove tragične nesreće".

Advokati gospodina Bejkera ​​rekli su lokalnim medijima da je za nesrećenog čoveka učinjeno sve što je bilo neophodno i pre i nakon nesreće.

"Svaki polo igrač u Argentini ima svog petisera. (Bravo) je bio radnik Manuela i Fredija Palombe. Na dan nesreće on je obavljao petisero zadatke za njih, koji nikada nisu bili prisutni da pomognu svom zaposlenom".

Međutim, iako Bravo nije registrovan, sudije su utvrdile da još uvek postoji dokaz o povezanosti zaposlenja između kompanija gospodina Bejkera ​​i Bravoa, i stoga su presudile da su Ancien Poste SA i London & Baires SRL dužni da plate.

"Međutim, gospodin Bravo nije i nikada nije bio zaposlenik u klubu. Uprkos tome, 100% odštete koju je sud odredio je u potpunosti isplaćeno".

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA