Izrael pokrenuo najveći lov na čoveka u istoriji: "Mali Hitler u svom bunkeru..."

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu juče je opisao Sinvara kao "malog Hitlera u svom bunkeru kojeg nije briga za svoj narod"

Izrael je obećao da će pronaći i ubiti Jahju Sinvara (61), zapovednika Hamasa koji se smatra odgovornim za napade 7. oktobra na Izrael, kada je poginulo više od 1400 ljudi.

Sumnja se da je Sinvar smješten u komandno-kontrolnom centru Hamasa ispod bolnice u Pojasu Gaze, ali bolnica te navode demantuje, piše Daily mail.

Kao vođa Hamasa u Gazi, Sinvar je drugi najmoćniji član te grupe nakon Ismaila Hanijeha.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu juče je opisao Sinvara kao "malog Hitlera u svom bunkeru kojeg nije briga za svoj narod".

Potpukovnik Ričard Heht, portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF) uporedio je Sinvara i Osamu bin Ladena.

"On je lice zla, glavni um iza ovog napada, kao što je Bin Laden bio iza napada 11. septembra", rekao je Heht.

Sinvar vodi poslove Hamasa u Gazi, a uspostavio je svoje obaveštajne službe i vojno krilo, IQB.

IDF je prošlog meseca objavio da će tragati za Sinvarom, kao i za ostalim visokim zvaničnicima Hamasa.

Podsetimo, Sinvar je zbog ubistva dvojice izraelskih vojnika 1989. osuđen na 426 godina zatvora, a 2011. je oslobođen u sklopu razmene zarobljenika.

Izrael za Sinvara i druge oslobođene u toj razmeni smatra da su bili uključeni u napad 7. oktobra. Izrael od tada tvrdi da Hamas ima sedište u bolnici Al-Shifa u Gazi.

(Telegraf.rs)

Video: Srbin Goran preživeo napad Hamasa u Izraelu: Čuveni Kibucnik ekskluzivno za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    6. novembar 2023 | 19:35

    Ne znam ko je 'mali Hitler', ali vidim da je Adolf Hitler bio 'majka Tereza' za sve ove od Ben Guriona pa do Natenjahua. Istorija sveta ne počinje od 1948. godine.

  • Miloš

    6. novembar 2023 | 19:32

    Nisam ni na čijoj strani, ali je velika tuga kako ginu nedužni, djeca pogotovo. Nama se servira priča kako ginu pretežno djeca Palestine, ovi ovamo dosta slabije. Kada je krenuo rat u Ukrajini, izašla je objava sa slikom iz filma Lepa sela lepo gore uz opis da je to Ukrajina pa se pitam da li je tako i u ovome slučaju. Ako nije, onda ni pravi Hitler nije bio toliko lud kada se pogleda šta je sve uradio Jevrejima. Onaj ko je za rat, fino pušku na rame i gas, pa kom opanci, kom obojci, a ne ovako da se bombarduju bolnice, obdaništa, škole...

  • A bre

    6. novembar 2023 | 19:11

    Mozete ga povuc za onu stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA