Zaplet na suđenju Brajanu Volšu: DNK analize neupotrebljive?

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zaustavljeno je analiziranje određenih uzoraka jer su, kako je navedeno, ograničenog kvaliteta

Suđenje Brajanu Volšu iz Masačusetsa, koji je optužen za ubistvo supruge Beograđanke Ane Volš, nastavljeno je danas, ali se Volš nije pojavio u sudnici, a advokat i tužilac su otkrili šta se dogodilo sa analizama uzoraka DNK koji su poslati na veštačenje.

Tužilac je rekao da su advokati obe strane nedavno imali konferencijski razgovor sa privatnom laboratorijom Bode, kojoj je država poslala desetak uzoraka. Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da je "ograničenog kvaliteta", te da je testiranje zaustavljeno.

Naveli su da se očekuje da će ekspert za odbranu posetiti laboratoriju radi pregleda, javlja NBC Boston.

Otkriveno je i da je državna kriminalistička laboratorija završila svoju kriminalistiku, iako advokati još nisu dobili konačan izveštaj.

Tužioci će izabrati neke uzorke za testiranje u državnoj laboratoriji.

Advokat Brajana Volša je rekao da se nada da će sve izveštaje imati do kraja godine, a novo ročište zakazano je za 23. januar.

Da podsetimo, Brajan Volš, Anin suprug, optužen je za ubistvo i ometanje istrage u slučaju, a izjasnio se da nije kriv.

Tokom potrage za Anom Volš, policija je u kontejneru u blizini kuće Brajanove majke pronašla delove odeće i nakit koji je Ana nosila kada je, prema rečima Brajana, izašla iz njihove kuće u Kohasetu 1. januara. Tamo je pronađena i testera zajedno sa fragmentom kosti, rekli su tužioci.

Tužioci su tvrdili da je Brajan Volš ubio svoju ženu u njihovoj kući u Kohasetu za Novu godinu, raskomadao njeno telo i bacio njene ostatke na više autobuskih stanica. Njihova deca su navodno u to vreme bila kod kuće.

Istražitelji sumnjaju da su Anini odbačeni ostaci možda spaljeni u objektu za smeće. Potraga u utorak usledila je više od osam meseci nakon što su istražitelji pretražili obližnju stanicu za transfer kontejnera, gde su pronađeni testera za metal i krvlju natopljeni tepih za koji se veruje da sadrži biološke dokaze.

Rečeno je da su drugi dokazi prikupljeni iz 10 kesa za smeće koje su odložene u kontejner u stambenom kompleksu majke Brajana Volša.

Neki od tih dokaza uključivali su deo ogrlice koju je Ana nosila, Prada torbicu, karticu vakcine protiv COVID-a sa njenim imenom i druge predmete koji sadrže i Brajanov i Anin DNK.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA