Reporteri Telegrafa čuli sirene u Tel Avivu, ljudi trče u skloništa: "Navikli smo da živimo ovako"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Podsetimo, reporteri Telegraf.rs Andrija Ivanović i Milan S. Prelić otputovali su danas u Izrael, gde se već 25 dana vode žestoke borbe protiv terorista Hamasa, koji su 7. oktobra otpočeli krvavi napad na izraelsku teritoriju ubijajući i otimajući civile

Večeras se na aplikaciji Red Alert, koju imaju instaliranu svi u Izraelu, oglasila uzbuna u većem delu zemlje.

Reporteri Telegrafa, koji borave u ovoj zemlji, bili su u Tel Avivu kada se aplikacija večeras oglasila.

"U pitanju je aplikacija na kojoj možete da odaberete za koji deo ili delove Izraela ćete dobijati upozorenja. Mi smo izabrali sve i ostali bez teksta kada je počela da pišti", kaže jedan od naših reportera.

Ovog puta, za razliku od prethodne uzbune, kažu da su videli ljude koji trče jer su se oglasile sirene za veći deo Tel Aviva.

"Navikli smo da živimo ovako. Kada se oglasi sirena u blizini, onda je veoma bučna (verujte da jeste, uverili smo se, op.aut.), pa se tada ide u sklonište. Mi u Tel Avivu imamo 80 do 90 sekundi da se sklonimo, ali oni koji žive uz Pojas Gaze imaju najviše 15 sekundi", rekao nam je mladi barmen u tom pabu.

U tim trenucima, kao da se nekoliko minuta ranije nisu oglasile sirene, prošla je grupa mladih u kostimima za Noć veštica.

Podsetimo, reporteri Telegraf.rs Andrija Ivanović i Milan S. Prelić otputovali su danas u Izrael, gde se već 25 dana vode žestoke borbe protiv terorista Hamasa, koji su 7. oktobra otpočeli krvavi napad na izraelsku teritoriju ubijajući i otimajući civile.

Naša ekipa, koja se u Izrael uputila sa kolegama iz drugih redakcija u regionu, trenutno je stacionirana u Tel Avivu, a domaćini su učinili sve da bezbedno stignu do Izraela.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf.rs u Izraelu: Ovako se šalje podrška vojnicima koji se bore sa teroristima Hamasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA