Putin: Sukob Izraela i Hamasa mogao bi da se proširi izvan Bliskog istoka

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Prema Putinovim rečima, dalja eskalacija krize bila bi izuzetno opasna i imala destruktivne posledice i to ne samo za region Bliskog istoka, već bi se mogla preliti daleko izvan granica tog regiona

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je da bi se sukob Izraela sa Hamasom mogao proširiti daleko izvan Bliskog istoka i rekao da je pogrešno što se nevine žene, deca i stariji u Pojasu Gazi kažnjavaju za zločine drugih ljudi.

"Krvoproliće u regionu mora da stane", rekao je Putin na sastanku sa verskim liderima u Kremlju.

On je kazao da je drugim svetskim liderima u telefonskim razgovorima rekao da ako se to ne učini, postoji rizik od mnogo šireg sukoba.

"Naš zadatak danas, naš glavni zadatak je da zaustavimo krvoproliće i nasilje", rekao je Putin, navedeno je transkriptu sastanka koje je objavio Kremlj.

Prema Putinovim rečima, dalja eskalacija krize bila bi izuzetno opasna i imala destruktivne posledice i to ne samo za region Bliskog istoka, već bi se mogla preliti daleko izvan granica tog regiona.

On smatra da određene snage nastoje da izazovu dalju eskalaciju i da u sukob uvuku što više drugih zemalja i naroda.

Cilj je, kako je rekao, bio da se "pokrene pravi talas haosa i međusobne mržnje ne samo na Bliskom istoku, nego i daleko izvan njegovih granica".

"U tu svrhu, između ostalog, oni pokušavaju da igraju na nacionalnim i verskim osećanjima miliona ljudi", naveo je Putin.

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Bojanović

    26. oktobar 2023 | 09:28

    Čitam zapadnu štampu, i zaključujem da je Putin odavno umro ili samo što nije. Ovaj što prića je nekakav dvojnik koji zbori kao i pravi Putin. Svet je hologram.

  • Mane

    26. oktobar 2023 | 10:43

    Prvo ti zaustavi krvoproliće u Ukraini pa onda izigravaj empatiju.

  • Mosad

    26. oktobar 2023 | 10:20

    Znam da rusiji godi eskalacija na bliskom istoku al amerika ce ubedit izrael da naprave dve drzave hamas ne podrzava vecina palestinaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA