Ženska jedinica izraelske vojske ubila 100 terorista Hamasa: "Mi smo jak odred"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

"Nema više sumnje o ženama vojnicima, koje su trijumfovale u svakom susretu sa teroristima", rekla je komandant bataljona Karakal potpukovnica Or Ben Jehuda

Jedinica Izraelskih odbrambenih snaga sastavljena samo od žena eliminisala je oko 100 terorista Hamasa, prema rečima njihovog komandanta — koja je to navela kao dokaz da "više nema sumnje u žene vojnike".

Komandant izraelskog bataljona Karakal potpukovnica Or Ben Jehuda pohvalila je jedinicu za hrabrost u južnom Pojasu Gaze, gde su ženske trupe ubile oko 100 terorista Hamasa, preneo je "Jerusalem Post".

Nakon što su borbe izbile 7. oktobra kada je Hamas napao Izrael, Ben-Jehuda je rekla da je primila poruku u kojoj se izveštava o infiltraciji teško naoružanih terorista u blizini Sufe i Nirima. Tada je rekla svojim vojnicima: "Idemo da eliminišemo teroriste. Infiltracija u Izrael se dešava i širi se."

"Ostanite u pripravnosti. Možda ćemo se ukrstiti s njima. Mi smo jak odred", rekla je svojoj jedinici dok su išli ka Sufi.

Izrael žene vojska IDF Komandant izraelskog bataljona Karakal potpukovnica Or Ben Jehuda Foto: Facebook/Liran Yael Siegal

Borba između ženskog bataljona i terorista trajala je gotovo četiri sata i uključivala je velike vatrene okršaje. Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) je trebalo ukupno oko 14 sati da osigura bazu.

Žene vojnici pod njenom komandom nastavile su da daju značajan doprinos ratnim naporima, rekla je Ben-Jehuda.

"Nema više sumnje o ženama vojnicima, koje su trijumfovale u svakom susretu sa teroristima", rekla je Ben Jehuda.


"Trenutno smo odgovorne za 11 gradova i pripremamo se za sve potencijalne kopnene manevre kako bismo osigurale bezbednost južne granične oblasti Gaze i granice sa Egiptom."

Pripadnice ženske jedinice spasile su nebrojene živote kroz medicinsku negu ili hrabro sletajući helikopterima pod vatrom, rekla je Ben Jehuda.

Ona je takođe odala priznanje tenkistima pod njenom komandom koji su odigrali vitalnu ulogu u odbrani gradova, uključujući i Holit, kibuc u blizini Pojasa Gaze, gde je ubijeno najmanje 11 njihovih pripadnika zajedno sa dva radnika migranta.

(Telegraf.rs)

Video: Dečiji ranac koji je ostavio Hamas bio je pun eksploziva: Snimak objavile izraelske odbrambene snage

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boda Tajson Doživotna

    25. oktobar 2023 | 06:02

    Nadam se da će neko odgovadati za pobijen narod, decu koja su ostala sama bez oca, majke, babe, dede, sestre, brata, pobijenu decu, srušene kuće. Ili ćemo opet mi Srbi biti krivi za sve, genocid, itd. Živela Palestina.

  • Bravo

    25. oktobar 2023 | 01:19

    Lutke

  • Ika

    25. oktobar 2023 | 08:18

    Provociraju. A sta ako 100-200 miliona arapskih zena uzmu puske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA