Hamas: Pregovaramo da pustimo sve taoce koji su strani državljani

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Veruje se da je Hamas uzeo oko 200 talaca, uključujući strane državljane, tokom napada na Izrael koji je počeo 7. oktobra

Islamistički militantni pokret Hamas u Pojasu Gaze saopštio je večeras da sarađuje sa "svim posrednicima na sprovođenju odluke pokreta o rešavanju pitanja civila pod odgovarajućim bezbednosnim uslovima".

Hamas je izdao saopštenje ubrzo nakon oslobađanja dva američka taoca u petak, rekavši da sarađuje sa posrednicima u Egiptu, Kataru i drugim "prijateljskim zemljama".

"Odlučno nastojimo da sprovedemo našu odluku o puštanju stranih državljana koji su u privremenom pritvoru, kada to dozvole bezbednosne okolnosti“, navodi se u saopštenju.

Veruje se da je Hamas uzeo oko 200 talaca, uključujući strane državljane, tokom napada na Izrael koji je počeo 7. oktobra.

Izrael je ranije saopštio da neće obustaviti blokadu Gaze dok se ne oslobodi oko 200 talaca, dok "Times of Israel" prenosi da ih može biti i do 250. Pored Rusije, još najmanje pet država tvrdi da je u kontaktima sa Hamasom o oslobađanju talaca, piše "Tajms of Izrael".

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da pojasnim

    21. oktobar 2023 | 03:47

    kuran nigde ne spominje palestince i palestinu ali zato spominje jevreje i izrael i kaže da je izrael zemlja jevreja i da im je Bog lično dao.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    21. oktobar 2023 | 01:52

    Искрено се надам да ће сви цивили бити ослобођени.

  • ja - Hriscanin u Izraelu

    21. oktobar 2023 | 21:15

    Hamasovci samo lazu i lazu. Gadjaju svakodnevno Izrael, pa kada im Izrael vrati, onda hoce da pregovaraju. Pitanje je da li su ti ljudi i deca vise medju zivima. Ne znate sta sve oni rade i nemojte kometarisati teme koje kicno ne poznajete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA