Raste broj tela pronađenih u ekološkom pogrebnom preduzeću: Građani osetili jak smrad, pa alarmirali policiju

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ekološke sahrane su dozvoljene u državi Kolorado, ali posmrtni ostaci moraju da budu sahranjeni u roku od 24 sata ili da se drže u adekvatnim hladnjačama

Najmanje 189 tela u fazi raspadanja pronađena su u ekološkom pogrebnom preduzeću u Koloradu, saopštila je policija.

Ovo pogrebno preduzeće nudi usluge ekološke sahrane tokom kojih ne koriste hemikalije, a tela pokojnika zakopavaju se u biorazgradivom sanduku.

Policija je pre dve nedelje došla u ovo preduzeće po prijavi građana, koji su se požalili na užasan smrad. Tom prilikom policajci su pronašli 115 tela u fazi raspadanja.

U ovaj slučaj uključio se i FBI, koji pomaže u identifikaciji tela.

Mrtvozornik je rekao da bi broj tela mogao da raste kako slučaj bude napredovao, piše BBC.

"I dalje smo fokusirani na porodice. Želimo da učinimo sve da bismo im pružili podršku koja im je potrebna", rekao je portparol policije.

Protiv vlasnika preduzeća Džona Holforda, podignuta je optužnica jer je pokušao da sakrije skladište ljudskih ostataka koji nisu držani u adekvatnim uslovima.

Ekološke sahrane su dozvoljene u državi Kolorado, ali posmrtni ostaci moraju da budu sahranjeni u roku od 24 sata ili da se drže u adekvatnim hladnjačama.


Mrtvozornik okruga Fremont Rendi Keler ranije je upozorio da bi identifikacija tela mogla da bude "veoma dug proces" jer će u mnogim slučajevima morati da vrše DNK testove, ili da identifikuju tela pomoću otisaka prstiju.

(Telegraf.rs)

Video: Lošom ishranom ubrzavamo proces starenja, postajemo hronično umorni! Ove navike moramo menjati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorrn

    19. oktobar 2023 | 12:32

    Pa svakako to jeste potpuno ekološki. Bez šale. Smrad je sastavni deo ekologije. Ekološko prirodno stajsko đubrivo (tj. kravlja govna iz staje) takođe smrde, ali su potpuno ekološka i nimalo štetna po okolinu. Tako i ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA