Izrael objavio novi snimak: Tvrde da je ovo još jedan dokaz da nisu oni gađali bolnicu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Snimak je objavila izraelske televizija. Telegraf nije mogao nezavisno da proveri poreklo ili vreme snimanja

Izraelska TV stanica objavila je novi snimak, za koji se tvrdi da je dokaz da je bolnicu pogodila raketa ispaljena iz Gaze.

Na snimku, čiju autentičnost Telegraf.rs nije mogao da utvrdi, navodno je prikazan trenutak u kojem se vidi kako se ispaljuje više projektila nedaleko od bolnice u Gazi nekoliko sekundi pre nego što je projektil pogodio zgradu bolnice, prenosi Daily Mail.

Novi snimak objavljen je dan nakon što je izraelska vojska objavila snimak i analizu koja, kako tvrde, predstavlja dokaz da Izrael nije odgovoran za tragediju u bolnici Al Ahli.

Na snimku, koji je izgleda sniman uživo, a koji je objavio izraelski Channel 12 News, vidi se kako se više raketa lansira u trenucima pre nego što eksplozija potresa bolnicu.

Stanica tvrdi da je snimak sa vremenskom oznakom "dokaz" da je raketa ispaljena u Palestini, a da je prilikom leta došlo do problema, te se raketa srušila.

"Ovo je dokaz tvrdnji Izraela da su to zapravo rakete iz pojasa Gaze ispaljene u pravcu bolnice Al-Ahli u gradu Gazi“, rekao je voditelj Jonit Levi.

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri poreklo ili vreme snimka koji je emitovala izraelska televizija.

Podsetimo, Izrael je demantovao da je ispalio raketu koja je pogodila bolnicu u Pojasu Gaze i optužili su Islamski džihad da stoje iza napada, što je ta militantna grupa odlučno negirala.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA