Putin: Rusija je spremna da pomogne da se okonča sukob Izraela i Hamasa

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Putin je rekao da je spreman da pomogne da se pronađe diplomatsko rešenje

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je o eskalaciji sukoba Izraela i Hamasa sa nekoliko lidera u ponedeljak, saopštio je Kremlj.

Putin je razgovarao sa liderima Izraela, Palestinske uprave, Sirije, Irana i Egipta.

Ruski predsednik je rekao izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da je Rusija spremna da pomogne u okončanju sukoba između Izraela i Hamasa na miran, diplomatski način, navodi se u saopštenju Kremlja.

"Potvrđena je temeljna spremnost da se nastavi sa svrsishodnim radom u interesu okončanja palestinsko-izraelske konfrontacije i postizanja mirnog rešenja političkim i diplomatskim sredstvima", navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora sa pet lidera u ponedeljak, Putin je za trenutnu eskalaciju na Bliskom istoku okrivio "dugoročnu stagnaciju" u rešavanju sukoba, navodi se.

Ruski predsednik je tokom poziva istakao "ozbiljnost humanitarne situacije u Gazi i potrebu da se ukine blokada sektora za hitnu isporuku lekova, hrane i druge vitalne pomoći“, navodi Kremlj.

(Telegraf.rs)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    17. oktobar 2023 | 01:25

    Таоци да буду ослобођени, а хуманитарна помоћ достављена становништву Газе. Политички дијалог за решење ситуације препуштам лидерима. У циљу постизања прекида ватре и договора. Ствари су се отеле контроли у Европи у САД. И то није добро. Убиство дечака у Чикагу, наставника у Француској, убиство у Бриселу. Мора да се постигне договор у израелско- палестинском сукобу. Мислила сам да су то сви разумели одмах, али никада није касно да се спречи већа катастрофа. У Гази би се десио канибализам за десетак дана због опсаде. И Иран би реаговао. Сви разумете последице.

  • Buda

    17. oktobar 2023 | 05:41

    Mirotvorac.

  • stojadin pavlovic cole

    17. oktobar 2023 | 03:41

    Nek okonca prvo svoj rat da ne ginu mladi ljudi tamo pa posle nek glumi medijatora. Ima dosta njih koji mogu to da urade koji nemaju preca posla kao on.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA