Pronašli ih zagrljene, otac pokušao da zaštiti decu: Petočlana porodica ubijena u napadu Hamasa

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Tela svih članova porodice pronađena su na krevetu, a otac Aviv grlio je svoju decu i ženu

U napadu Hamasa na Izrael ubijena je cela porodica Kuc, čija tela su, zagrljena, pronađena u njihovu kući u kibucu Kfar Aza.

Aviv (54) Kuc, njegova supruga i njihovo troje dece - Rotem (19), Džonatan (17) i Iiftah (15) - su među hiljadama Izraelaca ubijenih u napadu Hamasa pretprošlog vikenda na zajednice i festivalu na kojem je prisustvovalo hiljade mladih.

Kako prenosi The Times of Israel, tela svih članova porodice pronađena su na krevetu, a otac Aviv grlio je svoju decu i ženu.

Kada je izraelska vojska stigla u kibuc Kfar Az nakon napada, zatekla je apsolutni haos: desetine tela, uništene kuće i nekoliko granata koje su ležale neeksplodirane na zemlji. Vojska je kasnije objavila da su brojne žene i deca ubijeni u napadu Hamasa. Inače, Livnatova majka, koja je bila među ubijenima, ovog meseca je trebalo da proslavi 50. rođendan, a bavila se grafičkim dizajnom, koji je predavala u regionu Šar Hanegev. Aviv je bio zamenik direktora u jednoj konsultantskoj kompaniji.

Njihova 19-godišnja ćerka Rotem bila je vojnik koji je obučavao nove regrute, dok su sinovi Džonatan i Iiftah učenici internata u Ramat Hašaronu gde su takođe igrali košarku, nadajući se da će postati profesionalci.

"Bili su sjajna deca velikog srca. Imali su ceo život pred sobom", rekla je njihova tetka Adi Levi Salama.

Ona je ispričala kako je porodica provela nekoliko godina u Bostonu, nakon čega su se vratili u kibuc.

"Trebalo je da ih posetimo na dan kada su ubijeni. Aviv je organizovao godišnji skup na kojem bi zmajevi bili postavljeni na granici sa Gazom kako bi im pokazali da samo želimo da živimo u miru", rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boze

    17. oktobar 2023 | 01:03

    Gospode Bože Isuse Hriste pomiluj nas gresne! Hamas su uzasni krvnici I teroristi. Neka ovi jadni ljudi pocivaju u miru.

  • Mile

    17. oktobar 2023 | 07:43

    Strašno šta se dešava tamo, ali komentar među hiljadama mrtvih je baš preteran. Realnije bi bilo stotinama mrtvih Izraelaca.

  • Tt

    17. oktobar 2023 | 06:02

    Jeste zločin, strašan. Medutim, odgovoriti zločinom na zločin je takodje monstruozno. Hamas to i planira i time želi da ubrza spiralu nasilja, proširi sukob na ceo region.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA