Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirno menja šaržer, onda odjekuje pucanj: Napadač snimljen na ulicama Brisela pre ubistva?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U jednom trenutku deluje kao da se bori da repetira oružje, onda odjekuje pucanj

  • 0
Belgija Brisel pucnjava Foto: Tanjug/AP

U čitavoj Belgiji bezbednost je podignuta na najviši nivo nakon što su u centru Brisela u ponedeljak uveče dve osobe ubijene, a jedna ranjena iz automatskog oružja.

Za ubistvo se sumnjiči muškarac, koji se na mrežama vodi kao Slajem Sluma, a koji je nakon napada postavio snimak u kojem tvrdi da je "pobio nevernike".

Sluma je, kako se veruje, oko 19.15 časova skuterom došao u centar grada i otvorio vatru nasred ulice, pucajući i u crni kombi u kojem su bili navijači Švedske, koji su krenuli na utakmicu gde je njihova reprezentacija igrala protiv Belgije.

Na snimcima koji su neposredno nakon ubistva počeli da kruže mrežama, vidi se kako napadač hladnokrvno prilazi i ispaljuje hice u žrtve, nakon čega beži na skuteru sa mesta zločina.

Sada mrežama kruži snimak, čiju autentičnost nismo mogli da potvrdimo, a na kojem se navodno vidi napadač kako nasred ulice iz novina odmotava šaržer i mirno puni oružje, nalik kalašnjikovu. Iako u jednom trenutku deluje kao da se bori da repetira oružje, u sledećem odjekuje pucanj.

Na snimku se potom vidi vozilo koje iznenadno koči, čuju se još dva pucnja, a onda su kamere snimile kako se napadač na skuteru udaljava. U slučaju da snimak i jeste autentičan, nije jasno da li je snimlje pre ili nakon brutalnog ubistva u centru grada. Napadač i dalje nije uhapšen.

Podsetimo, iz tužilaštva navode da prvi rezultati istrage pokazuju da ovaj napad ni na koji način nije povezan sa ratom u Izraelu. Mediji pišu da je ubica uoči masakra na mrežama postavio status u kojem je komentarisao ubistvo muslimanskog dečaka u Čikagu, govoreći da bi taj čin bio proglašen terorističkim aktom da je ubijeno hrišćansko dete.


U ovom trenutku nema više informacija o samom napadaču. Pojedini mediji prenose da je od ranije poznat bezbednosnim službama, ali te tvrdnje nisu zvanično potvrđene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA