Vreme čitanja: oko 1 min.

Najstrašniji snimak iz Brisela: Izrešetan kombi i u njemu žrtve, napadač pobegao na motoru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako vlasti kažu da je motiv napada i dalje nejasan, snimak koji je osumnjičeni postavio na mreže nakon krvavog pira govore da je zločin počinjen iz verskih pobuda

  • 3
Belgija Brisel pucnjava Foto: Tanjug/AP

Dvojica državljana Švedske su ubijena, a jedna osoba teško je ranjena u pucnjavi koja se večeras dogodila u Briselu, uoči utakmice Belgija-Švedska.

Napadač, koji za sebe tvrdi da je pripadnik Islamske države, otvorio je vatru oko 19.15 časova na kombi u kojem su bili navijači Švedske. U napadu je koristio automatsko oružje, koje podseća na kalašnjikov.

Lokalni mediji prenose da je ubica u centar stigao skuterom, kojim je i pobegao sa mesta zločina. Iako vlasti kažu da je motiv napada i dalje nejasan, snimak koji je osumnjičeni postavio na mreže nakon krvavog pira govore da je zločin počinjen iz verskih pobuda.

Naime, napadač u snimku govori da je "pobio nevernike".

Iako je policija brzo stigla na lice mesta i blokirala područje, napadač se već satima nalazi u bekstvu.

Na društvenim mrežama kruži snimak, za koji Telegraf.rs nije mogao da potvrdi da je autentičan, a na kojem se navodno vide žrtve pomahnitalog ubice.

Na snimcima se vidi crni kombi sa rupama od metka, i u njemu dvojica muškaraca prekrivenih krvlju. Navodno je jedan od njih i dalje bio živ, te je upravo on prebačen u bolnicu.


Iz tužilaštva navode da prvi rezultati istrage pokazuju da ovaj napad ni na koji način nije povezan sa ratom u Izraelu. Mediji pišu da je ubica uoči masakra na mrežama postavio status u kojem je komentarisao ubistvo muslimanskog dečaka u Čikagu, govoreći da bi taj čin bio proglašen terorističkim aktom da je ubijeno hrišćansko dete.

U ovom trenutku nema više informacija o samom napadaču. Pojedini mediji prenose da je od ranije poznat bezbednosnim službama, ali te tvrdnje nisu zvanično potvrđene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    17. oktobar 2023 | 06:20

    Motiv napada nejasan???? Alo, tek cemo fda vidimo sta ce se desiti! Koliko je migranata doslo u Evropu? E pa 99.9% su ovako dresirani i samo cekaju naredbu da krenu!!!!!!

  • Заре

    17. oktobar 2023 | 00:04

    Погину два Европљана цео свет бруји, погине 10 хиљада Либијаца једва да неко објави...овако неће моћи још дуго.

  • Boban

    17. oktobar 2023 | 05:50

    Baš je strašan snimak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA