Sveštenici se družili uz "viagru" i mušku prostitutku: Sve izmaklo kontroli, nastao haos kad je došla hitna

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Kada je stigla ekipa hitne pomoći, odbijen im je ulazak u prostorije. Hitna pomoć je, kako se navodi, tada pozvala policiju, koja im je pomogla da pristupe onesvešćenom čoveku

Neviđen seks skandal desio se ovih dana u Poljskoj, javljaju tamošnji mediji. Kako se navodi, sveštenici su organizovali zabavu sa "viagrom" i muškom prostitutkom, a kada su se stvari otele kontroli morali su da intervenišu Hitna pomoć, a potom i policija.

Biskup je izdao pismo u kojem se izvinjava zbog nedavnih "bolnih događaja" u njegovoj eparhiji, gde mediji navode da je grupa sveštenika bila umešana u "seksualnu zabavu" na kojoj je prostitutka izgubila svest i prvobitno joj je uskraćena medicinska pomoć, javlja notesfrompoland.com.

Iako je crkva priznala da se incident dogodio, a tužioci najavili istragu, nijedna strana nije potvrdila preciznu prirodu onoga što se dogodilo, a lokalna biskupija tvrdi da su "neki aspekti medijskih izveštaja netačni".

Prošle nedelje, "Gazeta Viborcza", vodeći liberalni dnevni list u Poljskoj, izvestila je da su sveštenici u Dabrova Gornica, gradu na jugu Poljske, organizovali zabavu u zgradi koja pripada biskupiji i na koju je bila pozvana muška prostitutka.

"Događaj je bio čisto seksualne prirode", rekao je za novine neimenovani izvor koji zna za incident. "Njegovi učesnici su uzimali lekove za poboljšanje potencije."

"Gazeta Viborcza" je izvestila da je "zabava izmakla kontroli, a muška prostitutka je izgubila svest", zbog čega je pozvana hitna pomoć. Međutim, kada je stigla ekipa hitne, odbijen im je ulazak u prostorije. Hitna pomoć je, kako se navodi, tada pozvala policiju, koja im je pomogla da pristupe onesvešćenom čoveku.

Portparol lokalnog tužilaštva rekao je za "Gazeta Vibrocza" da je pokrenuta istraga o mogućem nepružanju pomoći licu čije je zdravlje ugroženo, što je krivično delo za koje može biti izrečena kazna do tri godine zatvora.

U odgovoru na upite lista, lokalna katolička kurija je potvrdila da je došlo do incidenta koji je uključivao "intervenciju hitne pomoći i policije u zgradi koja pripada biskupiji". Rečeno je da je biskup imenovao komisiju koja će hitno objasniti šta se dogodilo.


U naknadnom saopštenju, kurija je saopštila da se "dosadašnji nalazi komisije razlikuju od informacija koje su izneli neki mediji", iako nije dala nikakve dodatne detalje.

Događaji su zatim dobili dodatni dramatičan preokret kada je u četvrtak uveče neko zapalio vrata bazilike u parohiji u kojoj se navodno dogodio incident. Vatrogasci su ugasili požar, a povređenih nije bilo. Policija je kasnije privela muškarca za koga se sumnja da je podmetnuo požar.

U petak je kurija saopštila da je sveštenik u čijem se stanu dogodio navodni incident – koji se po poljskom zakonu o privatnosti može zvati samo kao Tomaš Z. – razrešen svih crkvenih dužnosti "dok se stvar ne razjasni".

U međuvremenu, "Niedziela", nedeljni katolički novinski magazin, objavio je da je prekinuo saradnju sa Tomašem Z. koji je ranije bio glavni urednik njegovog lokalnog izdanja "Sosnoviec".

Juče je u svim crkvama u biskupiji pročitano pismo biskupa sosnovječkog Gžegoža Kašaka. On se osvrnuo na "bolne događaje u mestu Dabrova Gornicza" i na "sramne sveštenike" koji su bili umešani, ali ne iznoseći nikakve detalje o tome šta se dogodilo.

"Izvinjavam se svima koji su bili pogođeni i ožalošćeni, ili čak skandalizovani situacijom", napisao je biskup.

"Želeo bih da naglasim da nema pristanka na moralno zlo. Svako ko bude proglašen krivim biće kažnjen po kanonskom pravu, bez obzira na presudu građanskog suda."

"Danas se obraćam vama, ljubljeni u Hristu Gospodu, sa molbom za molitvu i post – oruđe pobede nad naročito jakim zlom koje uništava čoveka", nastavio je on.

"Pomolimo se za obraćenje našeg brata koji je počinio skandalozno delo."

U međuvremenu, paroh u crkvi u kojoj se navodni incident dogodio juče je tokom nedeljne mise rekao da "osuđuje čin koji je počinio otac Tomaš Z." Ali, takođe je apelovao na ljude da "ne rade na intenziviranju spirale mržnje: zlo se mora pobediti dobrim".

(Telegraf.rs)

Video: Tuča konobara i turista na Trgu Svetog Marka u Veneciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA