Adam silovao pse, sve snimao i objavljivao na internetu: Neke je zlostavljao do smrti

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

On je zlostavljao svoje pse, ali i tuđe, koje je prvo čuvao kada su vlasnici bili na putovanjima, a zatim ih je udomio

Poznati britanski stručnjak za krokodile priznao je krivicu za 60 optužbi koje se odnose na zlostavljanje životinja i dece.

Tokom suđenja u Australiji prikazan je snimak na kojem se vidi kako Adam Briton (51) muči desetine pasa dok gotovo svi nisu umrli, prenosi BBC.

Briton je nakon toga snimke zlostavljanja objavljivao na internetu, gde je pretraživao i materijale o zlostavljanju dece.

Tužioci su juče na saslušanju na Vrhovnom sudu Severne Teritorije izložili optužbe. S obzirom na to da je većina Britonovih zločina previše eksplicitna i groteskna za javnost, sudija je naredio nekim radnicima suda da napuste sudnicu.

Tužioci navode da je od 2014. manifestovao sadistički seksualni interes za životinje. Seksualno je zlostavljao svoje pse, ali i tuđe, koje je prvo čuvao kada su vlasnici bili na putovanjima, a zatim ih je udomio.

Životinje je zlostavljao u transportnom kontejneru na svom imanju, u kojem se nalazila i oprema za snimanje, a zatim je pod lažnim imenom objavljivao snimke na internetu. Australijska policija je dobila dojavu o jednom takvom snimku i uhapsila je Britona u aprilu 2022.

Od 42 psa koje je zlostavljao tokom 18 meseci pre hapšenja, 39 je umrlo.

Briton se nalazi u pritvoru od hapšenja i vratiće se u sud u decembru na izricanje presude.


Adam Briton je poznati zoolog koji je sarađivao na produkcijama BBC i National Geographic. Rođen je u Vest Jorkširu i odrastao je u Velikoj Britaniji, ali se pre više od 20 godina preselio u Australiju kako bi radio s krokodilima. Doktorirao je na zoologiji i predavao na univerzitetu Čarls Darvin u Australiji.

(Telegraf.rs)

Video: Uneli crevo u kuću pa se dobro zabavili: Psi napravili poplavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    26. septembar 2023 | 20:33

    Okrece mi se zeludac🤮...Koliko moras biti poremecen da bi sve ovo uradio

  • Jasim

    26. septembar 2023 | 19:59

    Demokratija, zasto hapsite coveka kad ste uveli treci rod i ovo moze da bude normalno treba da se bune da traze svoja prava da se vencaju sa zivotinjama zapad je zapad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA