Sav užas rata na fotografijama ranjenih ukrajinskih vojnika koji se bore da povrate Bahmut (UZNEMIRUJUĆE)

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Glava jednog vojnika bila je umotana u nekoliko slojeva zavoja, sa krvlju koja mu se osušila u nosu i ustima, oči su mu natečene, jedva da može da ih otvori

Među ukrajinskim vojnicima, koji se bore da povrate Bahmut, ima teško povređenih. Na fotografijama se vidi stepen njihovih povreda, piše Daily mail.

Ranjeni vojnici iz Desete planinske brigade, poznate kao Runolist, jedva da imaju vremena da ih "zakrpe" na polju, a mnogi su i dalje prekriveni prašinom.

Brigada je pretrpela ogromne gubitke tokom napada na region koji je, kako se navodi, okupirala Rusija. Vojnici su viđeni kako vraćaju tela svojih palih drugova dok su se spremali da kopaju na svojim noćnim položajima sa pogledom na grad.

Ukrajina, rat u Ukrajini Foto: Tanjug/AP

Glava jednog vojnika bila je umotana u nekoliko slojeva zavoja, sa krvlju koja mu se osušila u nosu i ustima, oči su mu natečene, jedva da može da ih otvori. Terenski lekari su još jednom vojniku zbrinuli tešku povredu ruke.

Slavjansk, Donjeck, Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ruske snage su zauzele grad u maju, ali je ukrajinska vojska potrošila ogromne količine resursa i vremena u pokušaju da ga povrati.

Slavjansk, Donjeck, Ukrajina Foto: Tanjug/AP


Ukrajina je prošle nedelje vratila gradove Andrijevku i Kliščijevku, koji se nalaze južno od Bahmuta, iako analitičari kažu da to ne predstavlja ništa slično proboju odbrane Rusije u regionu.

Upozoravamo da su fotografije uznemirujuće, a možete ih pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgledaju aktuelne borbe u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. septembar 2023 | 08:20

    GINU UKRAJINCI ZA DEMENTNOG !!! BRAVO !!!

  • Govanko

    26. septembar 2023 | 12:32

    Kad će biti izložba fotografija a kad konkurs,fotografi su gladni dokazivanja i nagrada,rat i posledice su u drugom planu ,a Marina Abramovic i performanski na linijama fronta,gej parade oko Hersona bi možda pomogle da stvari krenu drugim tokom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA