Dve devojčice žrtvovane bogovima, advokati tvrde da je optužen nevin čovek: Čudan slučaj u SAD

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Dokazi pronađeni na mestu zločina sastojali su se od simbola za koje su branioci rekli da su očigledni "potpisi" koje su ostavili Odinisti

Advokati koji zastupaju Ričarda Alena, čoveka optuženog za ubistvo Abigejl Vilijams i Liberti Germana u Delfima, Indijana, 2017. godine, podneli su u ponedeljak sudske dokumente u kojima se tvrdi da su devojčice umrle u "ritualističkoj žrtvi" od strane belih nacionalista koji praktikuju nordijsku pagansku religiju, javlja "NBC Chicago".

Advokati odbrane Endrju Džej Boldvin i Bredli A. Roci otkrili su šokantne tvrdnje u memorandumu od 136 stranica, koji je pribavio "USA Today", za koji kažu da podržava Alenov zahtev za saslušanje kako bi se osporila validnost naloga za pretres. U podnesku se navodi da je nekoliko belih nacionalista koji su praktikovali religiju odinizam "ritualistički žrtvovalo" devojke, a ništa Alen nije voleo odinizam ili bilo koji drugi verski kult.

Odiniyam, prema "Anti-Defamation League", je termin koji se često koristi za rasističku varijantu nordijske paganske religije poznate kao Asatru - religioznu sektu koja pokušava da oživi drevna nordijska verska verovanja i prakse prehrišćanske Evrope.

Dokazi pronađeni na mestu zločina sastojali su se od simbola u obliku runa sačinjenih od štapova i oblikovanih od grana drveća, za koje su branioci rekli da su očigledni "potpisi" koje su ostavili Odinisti.

Prema podnescima, detektivi su ranije dobili informacije koje su povezivale dve grupe muškaraca koji su praktikovali odinizam s ubistvima, jednu u Delfima ili blizu njega i drugu u Rašvilu. Branioci su u sudskim dokumentima naveli da je tužilaštvo zadržalo pismo o mogućoj povezanosti ubistava i grupe koja je praktikovala odinisizam u Rašvilu. Advokati su optužili tužioce, kao i više službenika za sprovođenje zakona, za skrivanje informacija o odinističkim vezama sa ubistvima, otkrivaju dokumenti.

Alen (52), radnik u apoteci koji je živeo u istoj maloj zajednici u kojoj su živele tinejdžerke, uhapšen je pod optužbom za ubistvo u oktobru 2022. Insistirajući da je njihov klijent nevin, branioci su izjavili da nije verovatno da je jedna osoba odgovorna za ubistva Libi i Ebi, navodeći 92 razloga u prilog njihovoj tvrdnji.

Na početku istrage, vlasti su se konsultovale sa profesorom Univerziteta Perdju u vezi s onim što je ličilo na moguće potpise odinizma ostavljene na mestu zločina, napisali su branioci. Ali taj ugao je "u suštini napušten" nakon što je profesor rekao policiji da to "nije bio odinizam ili bilo koja vrsta obožavanja kulta ili bilo koja vrsta grupe koja bi izvršila zločin", kako se navodi u podnesku.

Prema memorandumu od 7. septembra, istražitelji tvrde da ne mogu da identifikuju ko je navodni profesor, da nemaju izveštaje od navodnog profesora i ukazuju da možda nikada neće moći da otkriju ko je ta osoba.


Vlasti nisu uspele da "uhapse ili čak propisno istraže" više "očiglednih osumnjičenih" koji su imali veze sa odinizmom, navode advokati u dokumentima.

"Ipak, organi za sprovođenje zakona zaduženi za istragu u Delfima naizgled i brzo su napustili očiglednu korelaciju između mesta zločina i odinizma, uprkos opscenoj količini dokaza koji povezuju odinizam sa mestom zločina, pa čak i uprkos moćnim dokazima koji povezuju određene Odinite u i oko Indijane s ubistvima", naveli su advokati u podnescima.

Odbrana je u memorandumu tvrdila da je šerif okruga Kerol lagao o dokazima za dobijanje naloga za pretres Alenovog imanja i tražila od sudije da nalog za pretres smatra "nezakonitim" i da odbaci ono što je dobijeno kada je pretres izvršen.

Advokati odbrane su rekli da nikakva forenzika, uključujući DNK, i nikakvi elektronski podaci izvučeni iz računara ili telefona ili sa društvenih medija nisu povezivali Ričarda Alena sa mestom zločina. Štaviše, prema sudskim dokumentima, on nije imao nikakve veze s osumnjičenim odinistima.

"Ričard Alen nije imao nikakve veze s ovim zločinom, on je nevin čovek, laka meta za policiju, zbog čega je uhapšen 26 dana pre izbora", tvrde advokati.

Alenovo suđenje zakazano je za januar 2024.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp dao autogram konobarici, pred masom joj se potpisao na potpuno neočekivanom mestu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA