Momci iz FK Tempo oduševili goste iz Srbije u Frankfurtu: Naša fudbalska legenda privukla posebnu pažnju

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Oni koji prate fudbal znaju da je ova ekipa postala prava senzacija pre nekoliko meseci, kada su osvojili ligu u Nemačkoj, a klub uskoro slavi 50 godina postojanja

Dok su naši ljudi daleko od matice slavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Frankfurtu, ponoseći se srpskom kulturom i tradicijom, grupa mladih momaka je svojom srdačnošću i ljubaznošću oduševila novinare iz Srbije, koji su došli da isprate ovu značajnu manifestaciju. Još su veći naklon dobili kada smo saznali da su u pitanju članovi fudbalskog kluba Tempo iz grada na Majni, koji su ovoga puta bili u ulozi konobara i barmena.

Potrudili su se da gostima ništa ne zafali, dok su sve vreme bili nasmejani i raspoloženi za priču.

Oni koji prate fudbal znaju da je ova ekipa postala prava senzacija pre nekoliko meseci, kada su osvojili ligu u Nemačkoj.

"Bili smo jedini neporaženi klub u Nemačkoj. Takmičimo se u grupnoj ligi Frankfurt, koja obuhvata ovaj grad i 50,60 kilometara oko njega. U pitanju je jedna interesantna liga za nas kao strance i trenutno smo među najboljim stranim klubovima u Nemačkoj", rekao je u Frankfurtu za Telegraf Vladimir Matijević, trener i predsednik FK Tempo.

Klub ima oko 90 aktivnih igrača i tri ekipe - veterani, prva i druga ekipa, a sada su osnovali i omladince.

Ove godine slave veliki jubilej - 50 godina postojanja kluba.

"Klub su 1973. godine osnovali naši ljudi, koji su došli ovde da rade i stvore sebi bolje uslove za život. Klub je dobio naziv po sportskom nedeljniku "Tempo", koji je čitala čitava Jugoslavija", dodao je Matijević.

Kako je rekao, njihov sadašnji motiv jeste da sklone našu decu s ulice, omoguće im da se sa svojim drugarima bave sportom i ujedno održavaju kontakte sa našom zemljom.

"Mi smo jedna velika sportska familija", dodao je Matijević.

Posebnu pažnju među okupljenima izazvao je Dragoslav Stepanović Stepi, bivši jugoslovenski i srpski fudbaler, legenda Ajntrahta iz Frankfurta.

Fudbalski klub Tempo Frankfurt Dragoslav Stepanović Stepi Foto: Telegraf.rs

On je ponosno pozirao sa momcima iz FK Tempo, a mi smo dobili i njegov autogram.

Čuveni Stepi nalazi se na nemačkom džinu koji nosi ime po njegovoj najpoznatijoj rečenici.

"Lebbe geht weider - Život ide dalje". To sam izgovorio nakon poraza u jednoj utakmici", rekao je za kratko za Telegraf.rs.

Fudbalski klub Tempo Frankfurt Dragoslav Stepanović Stepi Foto: Telegraf.rs

Ta izreka postala je njegov zaštitni znak.

Klub pomaže mladima da pronađu posao i stan u Nemačkoj, na čemu su im posebno zahvalni.

"Došao sam ovde pre pet godina, a klub mi je pomogao da se zaposlim i nađem stan. Pomažu nam dosta, a nama puno znači što imamo mesto gde se družimo i okupljamo, a često smo zaduženi i za organizaciju ovakvih i sličnih manifestacija", rekao je za Telegraf Darko Avramović, jedan od fudbalera.

Rekao je da klub za dve nedelje slavi 50 godina postojanja i da će tim povodom biti velika proslava.

Da podsetimo, od 15. do 17. septembra u Frankfurtu je, prvi put izvan granica Srbije, proslavljen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Manifestacijama na trgu u centru grada naši sunarodnici, ali i svi koji žive u ovom nemačkom gradu, mogli su da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i gledaju naše najmlađe u narodnoj nošnji kako igraju folklor.

Veliki video bim bio je postavljen u Frankfurtu, a više od 200 predstavnika udruženja iz dijaspore uključilo se uživo.

Dok su prvog dana manifestacije za organizaciju bili zaduženi momci iz FK Tempo, preostalih dana to je bilo u rukama naših folkloraša.

(Telegraf.rs)

Video: Veseli se srpski rode: Ovako je obeležen Dan srpskog jedinstva u Frakfurtu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA