Do juče je malo ko znao za nju, a sada je Prigožinova udovica uradila nešto što je privuklo pažnju svih

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iza Jevgenija Prigožina, osnivača i šefa Vagner grupe, ostali su supruga i troje dece

Udovica biznismena Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avionskoj nesreći, Ljubov je promenila prezime u svoje devojačko prezime. O tome svedoče podaci iz SPARK sistema, javljaju ruski portali Fontanka i rbc.ru.

Informaciju o promeni prezimena SPARK je dobio 15. septembra. Sada je Prigožinova udovica postala Ljubov Valentinovna Krjaževa. Nema podataka o tome kada je prezime promenjeno.

Prema Saveznoj notarskoj komori, ranije je pokrenut slučaj u vezi sa Prigožinovim nasledstvom. Iz registra proizilazi da je slučaj otvorio notar Notarske komore Sankt Peterburga Anatolij Akulenko. Datum smrti ostavioca u spisu je 23. avgust 2023. godine.

Prema informacijama SPARK-a, biznismen je posedovao 100 odsto akcija "Concord Catering LLC" i "Concord Management and Consulting LLC". Pored toga, preduzetnik je posedovao 80 odsrto akcija "Ritm LLC" i 49 odsto akcija ruske filmske kompanije "Aurum".

Ljubov Prigožina, udovica Jevgenija Prigožina (Ljubov Valentinovna Krjaževa) Ljubov Valentinovna Krjaževa, udovica Jevgenija Prigožina Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Iza Prigožina ostali su supruga i troje dece. Godine 2022. članovi njegove porodice, uključujući decu Polinu i Pavela, našli su se pod sankcijama nekoliko zapadnih zemalja.

Prigožin je poginuo 23. avgusta 2023. u padu aviona u Tverskoj oblasti. Četiri dana kasnije, Istražni komitet je potvrdio smrt osnivača Vagnera. Prigožin je 29. avgusta sahranjen na groblju Porokhovskoe u Sankt Peterburgu.

Istražitelji su pokrenuli postupak iz čl. 263 Krivičnog zakonika (kršenje pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja). Istragu o okolnostima pada vodi i posebna komisija ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj. Međudržavni vazduhoplovni komitet (IAC) saopštio je da ne učestvuje u istrazi.

Kremlj nije isključio da je "namerni zločin" mogao da dovede do pada.

Izvor RBC-a u policiji rekao je odmah nakon pada aviona da istraga razmatra različite verzije katastrofe, uključujući grešku pilota, tehničke probleme i spoljne uticaje.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA