Kim obišao rusku fabriku za proizvodnju ratnih aviona

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Kim Džong-un je doputovao u Rusiju u utorak

Severnokorejski lider Kim Džong-un stigao je danas u Komsomoljsk, na ruskom Dalekom istoku, gde je obišao fabriku koja proizvodi vojne avione, prenose agencije.

Zeleni oklopni voz kojim je Kim doputovao u Rusiju stigao je na peron u 8:50 po lokalnom vremenu, a Kim se zajedno sa ruskim zvaničnicima uputio u fabriku koja proizvodi ratne avione i drugu opremu.

Severnokorejski lider je u pratnji zamenika premijera i šefa ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denisa Manturova, obišao fabrike aviona u Komsomoljsku na Amuru, a takođe je posmatrao demonstracioni let lovca Su-35, saopštila je ruska vlada, prenosi Tanjug.

U odelјenju za projektovanje, delegacijama su prikazane digitalne tehnologije koje se koriste za kproizvodnju savremenih aviona.

Kako je saopštio Manturov, Rusija vidi potencijal za saradnju sa Severnom Korejom u oblasti proizvodnje aviona, ali i drugih industrija.

Kim Džong-un je doputovao u Rusiju u utorak.

Ovo je njegova prva poseta toj zemlji od 2019. godine.

Severnokorejski lider je u sredu razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni, a ukupno vreme njihovog sastanka, uključujući I zajednički obilazak kosmodroma, bio je otprilike šest sati.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. septembar 2023 | 07:45

    SEVERNA KOREJA JE ZEMLJA IZUZETNO BOGATA RUDNIM BOGATSTVIMA VREDNIM 7 TRILIONA DOLARA ALI ZBOG 7 DECENIJSKOG EMBARGA NAROD ZIVI LOSE !!! RUSIJA I KINA MOGU SARADJIVATI SA SEVERNOM KOREJOM NA OBOSTRANU KORIST !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA