SAD o sastanku Putina i Kima: Nećemo oklevati da uvedemo dodatne sankcije Rusiji i Severnoj Koreji

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Predsednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džon Un, sastali su se juče na kosmodromu Vostočni, u Rusiji.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena ''neće oklevati'' da uvede dodatne sankcije Rusiji i Severnoj Koreji ako zaključe bilo kakve nove poslove sa oružjem, saopšteno je danas iz američkog Stejt departmenta.

''Već smo preduzeli niz akcija da sankcionišemo entitete koji su posredovali u prodaji oružja između Severne Koreje i Rusije i nećemo oklevati da uvedemo dodatne mere ako to bude potrebno'', rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Miler je ocenio da je ''zabrinjavajuće'' što Rusija i Severna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN).

''Kada vidite nešto što izgleda kao povećana saradnja i, verovatno, vojni transferi, to je prilično zabrinjavajuće i potencijalno bi predstavljalo kršenje više rezolucija SBUN'', rekao je portparol.

Ranije danas predsednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džon Un, sastali su se na kosmodromu Vostočni, u Rusiji.

Javljeno je da je sa Kimom u Rusiju pošao i Jo Čun Rijong, zvaničnik vladajuće stranke zadužen za politiku municije koji se Kimu takođe bio pridružio u nedavnim obilascima fabrika za proizvodnju artiljerijskih granata i projektila.

Očekuje se da će Kim zatražiti ekonomsku pomoć, kao i vojnu tehnologiju, navodi Rojters.

(Telegraf.rs)

Video: Kim Džong Un i Putin sastali se na ruskom kosmodromu Vostočni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. septembar 2023 | 07:53

    AMERI JOS UVEK GLUME VODECU SVETSKU SILU KOJA ODLUCUJE O ZIVOTU ILI SMRTI NEKOG NARODA!!! NATO FASISTI SU ZAUSTAVLJENI U OSVAJANJU SVETA A TO BOLI !!!

  • Gaga

    14. septembar 2023 | 08:25

    Njih bas briga sta prica senilni starac.Pokazao im je Putin koliko mu je stalo do njihovog misljenja I price. Radi sta je zamislio.

  • Nes

    14. septembar 2023 | 06:28

    Vi se pridržava te rezolucija SBUN , koja je rezolucija bila da se bombarduje i otcepljuje teritorija Kosova i Metohije. Našao se ko će da kaže. Dvolični licemeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA