Grčki vojnik tokom evakuacije staraca iz poplava oduševio javnost impresivnim gestom

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Marinac služi kao podoficir u 32. brigadi marinaca u Volosu, odlikuje se visokim moralom i osećajem dužnosti

Veličinu samopožrtvovanja i emocionalnog tereta pod kojim se nalaze pripadnici Oružanih snaga Grčke, u kontekstu operacija oslobađanja žitelja iz poplavljenih sela Tesalske nizije, dočarava fotografija marinca koji je legao u blato kako bi preko njega prešla starija, bespomoćna žena tako da ne upadne u kaljugu. Žena je čamcem evakuisana iz svoje kuće u selu Keramidi, piše "Protothema".

To je jedno od poplavljenih sela opštine Farkadona, u prefekturi Trikala, odnosno jedno od prvih koje je zatrpano tonama mutne vode, čija je visina na nekim mestima prelazila i tri metra.

Marinac, stalni pripadnik Oružanih snaga, služi kao podoficir u 32. brigadi marinaca u Volosu i prema rečima onih koji su sa njim služili, odlikuje ga visok moral i osećaj dužnosti. Impresivna stvar je da konkretna fotografija, koju je na društvenim mrežama postavio sam načelnik Generalštaba grčke vojske Konstantinos Floros, ne odražava punu stvarnost, jer je ta starija žena četvrta koja je preko njega izašla iz čamca i stupila na čvrsto tlo.

Prethodno su preko njega prešle tri starije osobe koje su iz poplavljenih kuća u selu Keramidi izvukli čamcem.

"Ogromno 'Vau', ogromno 'Hvala' i bezgranično, duboko poštovanje za vaš trud, trud, znoj i potpunu posvećenost delu... Nastavite pasivno da spasavate ljudske živote, ublažavate ljudsku patnju i pomažete bližnjima! Oružane snage Otadžbine ponovo na strani društva, koliko god treba, gde je potrebno i svim sredstvima koja im stoje na raspolaganju. Imam potpuno poverenje u tebe! Mi smo tamo gde nas Grčka treba i nastavljamo!", napisao je Floros uz fotografiju.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Sledeće nedelje pojeftiniće još 10 proizvoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA