Završena analiza uzorka DNK dečaka čije je telo pronađeno u Dunavu: Otkriveno da li je u pitanju mali Ben

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Od Benovog nestanka na grčkom ostrvu Kos prijavljeno je više od 300 viđenja mališana

Mama Bena Nidama, Keri, sa nestrpljenjem je čekala vesti nakon što je upozorena na apel za informacije koji je objavio Interpol nakon što je nemačka policija pronašla ostatke dečaka u reci Dunav. Pronašli su posmrtne ostatke prošle godine, ali su bili uvereni da dečak nije Nemac, piše "Mirror".

Sada je Keri, Benovoj majci, rečeno da se DNK ne poklapa sa onim njenog sina koji je poslat na poređenje. U saopštenju se navodi: "Policija Južnog Jorkšira, uz podršku Evropola, dobila je potvrdu da uzorak DNK tela pronađenog u reci Dunav u Nemačkoj ne odgovara uzorku Bena Nidama."

"Benova porodica je obaveštena i dobija podršku. Naše misli ostaju sa dečakom koji tek treba da bude identifikovan i, naravno, sa porodicom Nidam koja nastavlja da traži odgovore."

Dečak Nestao Nemačka Dunav Bavarska Rekonstrukcija Foto: Interpol

Interpol je ranije saopštio da je neidentifikovani dečak pronađen umotan u foliju u reci Dunav, obložen kamenom pločom 19. maja 2022. Međunarodna policijska agencija objavila je detalje slučaja u nadi da će pronaći dečakovo ime i utvrditi "sumnjive okolnosti oko njegove smrti".

Bio je visok oko 110 centimatera i težak 15 kilograma, smeđe kose i krvne grupe 0. Menadžer Interpolove DNK baze podataka Fransoa-Gzavije Loran ranije je rekao: "Sada možemo pretpostaviti da ovaj dečak verovatno nije bio Nemac."

Ben Needham, nestao dečak, Kos Mali Ben pre nestanka Foto: Handout / AFP / Profimedia

Ben je imao samo 21 mesec kada je nestao sa grčkog ostrva Kos 24. jula 1991. Poslednji put je viđen kako se igra u blizini kuće za odmor bake i dede po majci u selu Iraklis i primećen je u i oko seoske kuće koju je porodica renovirala pre nego što su shvatili da je nestao oko 14.30 časova.

Od Benovog nestanka, prijavljeno je više od 300 viđenja mališana.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Sledeće nedelje pojeftiniće još 10 proizvoda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA