Policajac zaboravio na kameru, pa izrekao niz groznih uvreda o mrtvoj devojci: Tvrdi da se rugao advokatima

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Policajac se predao Kancelariji za odgovornost policije (OPA) nakon što je shvatio da je rekao previše

Dvojica policajaca iz Sijetla su pod istragomn nakon procurelog snimka na kojem se čuje kako se smeju mrtvoj ženi tamnije puti, koju je prethodno velikom brzinom udarilo policijsko vozilo. Između ostalog, policajci su rekli da žena ima "ograničenu vrednost", javlja "The Root".

Još u januaru, policajac Danijel Oderer je odgovarao na poziv pošto je njegov kolega upravo udario 23-godišnjeg postdiplomca Džanaviju Kandulu, prema "The Seattle Times"-u. Policajac Kevin Dejv je vozio brzinom od oko 120 kilometara na sat po pozivu za predoziranje jedne osobe, kada je udario Kandulu na pešačkom prelazu, odbacivši je više od 30 metara.

Umrla je kasnije te noći.

U izveštaju se navodi da je Oderer dobio zadatak da utvrdi da li je njegov kolega bio pod uticajem alkohola ili droge u vreme nesreće. Nakon što je otkrio da je policajac Dejv trezan, Oderer je pozvao predsednika sindikata policajaca u Sijetlu da razgovara s njom, ali je zaboravio da isključi kameru na telu. Na snimku se čuje niz groznih komentara o nesreći.

Oderer se predao Kancelariji za odgovornost policije (OPA) nakon što je shvatio da je rekao previše.

Kako se navodi u pritužbi, Oderer je rekao da je imao nameru da se ruga gradskim advokatima.

"Odgovorio sam nešto poput: 'Ona ima 26 godina. Koja je tu vrednost? Koga briga?' Komentar je bio ismevanje advokata. Imitirao sam šta bi rekao advokat zadužen za pregovore o takvom slučaju i bio sarkastičan, želeći da izrazim da ne bi trebalo da iznose sulude argumente kako bi minimizirali plaćanje", rekao je Oderer. "Nasmejao sam se jer je smešno kako se ovi incidenti vode sudskim putem i kako dve strane pregovaraju oko tragedije."

Prema drugom dokumentu OPA, citat je takođe uključivao sledeće: "Da, samo napiši ček... 11.000 dolara. Ionako je imala 26 godina. Imala je ograničenu vrednost." Ovaj komentar je navodno bio nastavak njegovog ismevanja advokata i grada koji bi pokušao da plati manje nego što bi trebalo.

Njegov razgovor o snimku kamere za telo čuo je zaposleni koji ga je prijavio, a što je rezultiralo trenutnom istragom OPA. Nije poznato u kojoj je fazi istraga.

(Telegraf.rs)

Video: Strahuje se da ima na hiljade mrtvih: Brane se srušile pod pritiskom vode, naselja završila u moru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA