Prve izjave iz Rusije sa sastanka Putina i Kima: "Pjongjang podržava sve odluke Moskve"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Severnokorejski lider je takođe izrazio nadu da će se Rusija i Demokratska Narodna Republika Koreja uvek zajedno boriti protiv imperijalizma i za izgradnju suverenih država

Severnokorejski lider Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

"Naše prijateljstvo ima duboke korene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom", rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti.

Kim je izjavio i da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

"Želimo da dalje razvijamo odnose. Uvek smo podržavali i podržavamo sve odluke predsednika Putina i odluke ruske vlade", rekao je severnokorejski lider na sastanku sa Putinom.

Severnokorejski lider je takođe izrazio nadu da će se Rusija i Demokratska Narodna Republika Koreja uvek zajedno boriti protiv imperijalizma i za izgradnju suverenih država.

Putin je jutros dočekao severnokorejskog lidera, koji je vozom stigao na železničku stanicu kosmodroma, u ruskoj Amurskoj oblasti, posle čega je usledio pregled lansirnog kompleksa kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da će Moskva pomoći Severnoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita, i da su zbog toga severnokorejski lider Kim Džong Un i on danas na kosmodromu Vostočni.

Putin je najavio i da će na sastanku razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kim Džong Un i Putin sastali se na ruskom kosmodromu Vostočni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA