Telegraf na mestu jezivog udesa srpskog autobusa: Broj žrtava porastao, scena na putu izaziva jezu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Turisti, njih 53 zavisno od težine povreda zbrinuti su u bolnicama u Polikastru i Solunu

Autobus koji je prevozio 78 putnika na letovanje u Stavros koji je jutros oko pet časova učestvovao u saobraćajnoj nesreći na deonici puta od graničnog prelaza Evzoni ka Solunu, danas je odšlepovan u Srbiju.

Novinarka Telegrafa prošla je kraj mesta nesreće u povratku sa letovanja oko 15 sati kada je autobus podignut iz jarka na točkove, radi prevoza u Srbiju.

- Na mestu nesreće i dalje je bilo puno policije. Još nije bilo uklonjeno ni slupano putničko vozilo u kojem su se nalazili izginuli ljudi. Ono što smo videli na licu mesta je srpska šlep služba koja je podizala autobus - kazala je naša novinarka.

Turisti, njih 53 zavisno od težine povreda zbrinuti su u bolnicama u Polikastru i Solunu.

Do nesreće je došlo kada je automobil u kome je bilo četvoro ljudi prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno se sudario sa autobusom nakon čega je na njega naleteo automobil kojim je upravljala srpska državljanka. Troje putnika iz automobila koji je izazvao udes je preminulo na licu mesta a četvrta osoba u bolnici.

Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije Ski&Sun Travel, koja je organitzator putovanja, saopštioje da je većina putnika zadobila lakše telesne povrede.

- U autobusu je bilo 78 putnika koji su putovali u Stavros. Oko šest sati ujutro po grčkom vremenu došlo je do udesa, prema informacijama koje do sada imamo većina putnika je lakše povređena ai nemamo tačne brojke. Lakše povređeni su u bolnici u Polikastru a teže su zbrinuti u Solunu. Jedan naš predstavnik je već stigao u solunsku bolnicu dok se suvlasnik agencije na putu za Polikastro. Mi smo odmah jutros poslali jedan autobus a angažovali smo i grčkog prevoznika da budu na raspolaganju putnicima. Čekamo nove informacije, na vezi smo sa Ministarstvom inostranih poslova i sa konzulatom u Solunu – kazao je Milosavljević.


Fotografijesa lica mesta pokazuju da je udes bio strašan, automobil koji je učestvovao u udesu je potpuno smrskan. Autobus je završio u jarku, prevrnut na bok, vetrobransko staklo je potpunoizlomljeno, i unutrašnjost vozila je potpuno uništena, a stvari turista su poispadale van.

Kako izveštavaju grčki mediji, vozač autobusa iz Srbije je ispričao da je muškarac koji je upravljao automobilom koji se u njega zakucao, zaspao za volanom . Kako je dalje naveo, u nameri da izbegne udes skrenuo je udesno ali nije uspeo da izbegne vozilo, te se prevrnuo u jarak.

Takođe, kako navode grčki mediji u vozilu koje je izazvalo udes bila su trojica Grka i jedan Rus koji su krenuli na pecanje. U trećem vozilu koje je učestvovalo u udesu bili su žena i dete, ali oni nisu povređeni.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa mesta jezive nesreće u Grčkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA