Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni koji nisu povređeni imaju dve opcije: Vozač autobusa u Grčkoj pokušao da izbegne sudar, pa se prevrnuo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač automobila je navodno zaspao za volanom

  • 0
Aleksandar Seničić, YUTA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Četiri osobe su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Grčkoj u kojoj su učestvovala dva automobila i autobus iz Srbije. Kako kaže direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta), vozač autobusa pokušao je da izbegne direktan sudar sa automobilom, ali nije uspeo da održi vozilo na kolovozu.

- Vozač automobila koji je izazvao sudar je, iz zasad nepoznatih razloga, skrenuo u suprotnu traku, što su videli i neki putnici iz autobusa. Vozač autobusa pokušao je da izbegne direktan sudar. Izbegao je i stubove koji su se nalazili sa strane, ali nije uspeo da održi autobus na putu i prevrnuo se. Pri prevrtanju je došlo do sudara sa drugim automobilom - kaže Seničić za Telegraf.rs.

On je istakao da nema informaciju o tome da li su u drugom automobilu bili majka i dete iz Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, Grk koji je vozio automobil najverovatnije je zaspao za volanom.

Kada su u pitanju putnici iz autobusa koji nisu povređeni, oni će moći da odaberu da li žele da nastave put ili ne.

- Vlasnik agencije krenuo je na lice mesta. Poslat je jedan autobus iz Srbije, ali i jedan iz Grčke. Putnici koji nisu povređeni, a žele da nastave put, moći će to da odu na odmor, ali će isto tako onima koji, posle udesa, žele da se vrate kući, to biti omogućeno - dodaje Seničić.

Podsetimo, jedan od očevidaca, Makedonac, koji se jutros vraćao iz Kušadasija kući, zatekao je na putu saobraćajnu nesreću koja je potresla region. Naime, kako nam je objasnio, na lice mesta stigao je nešto malo nakon što se udes dogodio, a tamo je video strahovit prizor. Kaže da mu je teško i da se priseća.

- Bilo je strašno, još sam u šoku. Jedno vozilo bilo je na sredini puta, celo smrskano, a iz njega su preko haube visila dva tela, najverovatnije vozač i suvozač. Putinici iz srpskog autobusa nisu mogli da izađu sve do dolaska Hitne pomoći. Oni su upali u jarak, ali ne previše duboko - naveo je naš sagovornik - naveo je sagovornik Telegrafa.

Ttri poginule osobe bile su u automobilu grčkih registracionih tablica, a za sada nije poznato ko je četvrta osoba koja je podlegla povredama.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak sa mesta jezive nesreće u Grčkoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA